HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tapetprotest i Ludvika – motsätter sig försäljning

Ludvika Över 400 hyresgäster skrev på Hyresgästföreningens protest mot Ludvikahems planer på att sälja tre hyresfastigheter. På torsdagen lämnades protesterna över i form av en tapetrulle till kommunledningen.
Foto: Privat
Den starka blåsten gjorde att tapeten inte gick att rulla upp. På bilden syns Bo Fremén, kommunalråden Leif Pettersson (S) och Håge Persson (M).

Det var i november som styrelsen för det kommunala bostadsbolaget beslutade att gå vidare med planerna att sälja tre hyresfastigheter med totalt 147 lägenheter i Ludvika tätort. Försäljningen motiverades med att Ludvikahem behöver kapital, både för att bygga nytt och för att investera i de befintliga fastigheterna.

Långt innan dess hade Hyresgästföreningen i Ludvika mobiliserat mot en försäljning och under oktober skickades ett protestbrev med svarstalong ut till drygt 3 300 lägenheter inom bostadsbolaget.

Läs ocksåProtestaktion mot säljplaner i Ludvika

Drygt 400 personer skrev under och på torsdagen lämnades talongerna, häftade på en tapetrulle, över till kommunalråden Håge Persson (M) och Leif Pettersson (S).

Det verkar finnas en politisk majoritet för en försäljning så varför gör ni detta?
– Framför allt för att visa dem som skrev under att vi fortfarande bryr oss, att frågan är levande, säger Bo Fremén som är Hyresgästföreningen i Ludvikas ordförande.

Fast han medger att läget är dystert.

Läs ocksåLudvika: Hyresgästföreningen mobiliserar mot försäljningLudvikahem kan komma att sälja tre fastigheter med totalt 146 lägenheter. Hyresgästföreningen motsätter sig en eventuell försäljning.

– Men vi hoppas kunna påverka de ledamöter som står och väger. Det behövs bara att en tredjedel av ledamöterna begär det för att frågan ska återremitteras.

Hyresgästföreningen befarar att en försäljning kan locka oseriösa köpare, att hyror ökar och att underhållet blir sämre.

Ärendet kommer att avgöras av politikerna i kommunfullmäktige. Beslutet tas på mötet den 1 juni.

Läs ocksåDärför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänderFamilj som sitter i soffan.
Läs också Topbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar Kommunerna får ansvar för att fixa fram bostäder åt flyktingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.