Annons

Migrationsverket missade bestrida miljonkrav

Nyheter Missnöjda fastighetsbolag har riktat krav mot Migrationsverket genom att vända sig till Kronofogden. I några av fallen har Migrationsverket missat att bestrida kraven på ett korrekt sätt.
Foto: Anders Paulsson

Värdar som anser att deras fastigheter utsatts för onormalt slitage efter uthyrning till Migrationsverket har vänt sig till Kronofogden för att få ersättning för skadorna. Just nu behandlas 16 sådana ärenden med krav på sammanlagt omkring 980 000 kronor där Migrationsverket missat att begära så kallad inhibition, i samband med att beloppen bestrids. Det vill säga att Kronofogden ska avbryta försöken att få in pengarna.

– Vi har bestridit kraven och pengarna finns deponerade. Någon indrivning har inte inletts, säger Irene Sokolow, presskommunikatör på Migrationsverket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det finns också andra vägar att gå för missnöjda hyresvärdar. Hem & Hyra skrev förra året om hur Migrationsverket krävs på 190 miljoner kronor av fastighetsbolag som hyrt ut lägenheter och rum till myndigheten. Dessa företag menar att det uppkommit onormalt slitage och att Migrationsverket måste betala.

Annons

Det är däremot inte alltid Migrationsverket håller med. Tidigare i år skrev Hem & Hyra om att en stämningsansökan från Halmstadföretaget Way in Hotel nu prövas rättsligt. Där handlar det om 21 miljoner kronor som Way in Hotel vill att Migrationsverket ska betala för förstörda rum på ett antal anläggningar.

Det är vanligt att tvistemål av den här typen görs upp i godo i stället för att domstolen avgör ärendet.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Krävs på 10 år gammal hyra – därför kan hyresgästen tvingas betala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.