HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Migrationsverket missade bestrida miljonkrav

Nyheter Missnöjda fastighetsbolag har riktat krav mot Migrationsverket genom att vända sig till Kronofogden. I några av fallen har Migrationsverket missat att bestrida kraven på ett korrekt sätt.
Foto: Anders Paulsson

Värdar som anser att deras fastigheter utsatts för onormalt slitage efter uthyrning till Migrationsverket har vänt sig till Kronofogden för att få ersättning för skadorna. Just nu behandlas 16 sådana ärenden med krav på sammanlagt omkring 980 000 kronor där Migrationsverket missat att begära så kallad inhibition, i samband med att beloppen bestrids. Det vill säga att Kronofogden ska avbryta försöken att få in pengarna.

– Vi har bestridit kraven och pengarna finns deponerade. Någon indrivning har inte inletts, säger Irene Sokolow, presskommunikatör på Migrationsverket.

Läs ocksåNy metod ska minska antalet vräkningar i Kalmar

Det finns också andra vägar att gå för missnöjda hyresvärdar. Hem & Hyra skrev förra året om hur Migrationsverket krävs på 190 miljoner kronor av fastighetsbolag som hyrt ut lägenheter och rum till myndigheten. Dessa företag menar att det uppkommit onormalt slitage och att Migrationsverket måste betala.

Det är däremot inte alltid Migrationsverket håller med. Tidigare i år skrev Hem & Hyra om att en stämningsansökan från Halmstadföretaget Way in Hotel nu prövas rättsligt. Där handlar det om 21 miljoner kronor som Way in Hotel vill att Migrationsverket ska betala för förstörda rum på ett antal anläggningar.

Det är vanligt att tvistemål av den här typen görs upp i godo i stället för att domstolen avgör ärendet.

Läs ocksåHjälp när ekonomin går i kras
Läs också Först dödsbesked - sedan uppsagd Migrationsverket har miljonskuld hos Kronofogden Så vanligt är det att värden hotar med vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.