HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Miljökontoret sätter press på värsta värden

Flen I flera år har hyresgästerna på en adress i Sparreholm haft problem med ventilationen. Miljökontoret i Flen kräver nu åtgärder från svartlistade värden Dyberg Fastigheter.

Dyberg Fastigheter, med lägenheter i Sparreholm, hamnade i början på året på listan över Sveriges värsta hyresvärdar. Kritiken mot bolaget går ut på att det inte händer något när hyresgäster påtalar fel och brister och att hyresvärden hellre förhalar ärenden än åtgärdar dem.

Sedan 2011 har hyresgäster på en adress i Sparreholm påtalat problem i sin boendemiljö. Klagomålen handlar om svårigheter att få jämn värme inomhus samt lukt, drag och buller från ventilationssystemet. De boende har vid flera tillfällen påtalat bristerna för hyresvärden och även varit i kontakt med Hyresgästföreningen som drev ärendet till hyresnämnden 2013.

Läs ocksåLars skräck när värden vägrade höja värmen: "kan förlora andra benet"

Nu kräver miljökontoret i Flen att hyresvärden tar itu med problematiken på allvar. I ett delegationsbeslut begär de att Dyberg Fastigheter i första hand gör en fackmannamässig utredning av orsaken till ventilationsproblemen, och i andra hand åtgärdar de eventuella brister som kommer fram i utredningen.

Hyresvärden å sin sida hävdar att man har gjort nödvändiga åtgärder och att inga klagomål från de boende har kommit in sedan dess.

Dyberg Fastigheter har överklagat beslutet till länsstyrelsen.

Läs ocksåDe längtar efter ny ventilation – har inte fungerat sedan 2015
Läs också Ingvar, 83, saknar frisk luft i bostaden Kemisk lukt i boendet gjorde Iréne sjuk – får nu tillbaka hyran Helsingborgsvärd döms att betala 120 000 kronor i vite

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.