Annons

Oklart om förvaltning i Kvarnsveden

Dalarna ​Hyresgästerna på Risbindarvägen  i Kvarnsveden står i dagsläget helt utan förvaltare då företaget som tidigare skött fastigheterna har dragit sig ur. Hyresgästföreningen söker nu ägaren till de tio fastigheterna, SEM Systemgruppen AB med kontor i Skåne.

​Det var i maj som oroliga hyresgäster först tog kontakt med Hem & Hyra och berättade om bristande förvaltning av de 68 lägenheterna på Risbindarvägen 57-63 i Kvarnsveden. KomFast i Borlänge hade då sedan en tid skött förvaltningen men inte fått full betalning för sitt arbete.

– Pengarna vi fått räcker inte långt. Underhållet på husen ligger minst tio år efter, sade en av de anställda på KomFast då.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I går tog oroliga anhöriga till hyresgäster på Risbindargatan kontakt med Hyresgästföreningens ärendehandläggare Håkan Forsman och berättade att hyresgästerna nu inte vet vart de ska vända sig eftersom förvaltaren dragit sig ur.

Annons

– Jag ska ta kontakt med ägaren som är skriven i Limhamn i Skåne och höra hur han tänkt sköta förvaltningen av Kvarnsvedenfastigheterna. Blir det ingen bra lösning får vi gå vidare för så här ska hyresgästerna inte ha det, säger Håkan Forsman.

Hem & Hyra har inte lyckats nå företrädare för SEM Systemgruppen AB.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

 

Annons

 

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.