HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Överklagan försenar bygge på Södra Ekedal

Skövde Spaden skulle sättas i marken till våren och inflyttningen i de 150 lägenheterna skulle ske under 2017. Nu försenas alltihop av en överklagan till Länsstyrelsen.
Foto: Studio Ekberg
Detaljplanen för Södra Ekedal i Skövde har överklagats av närboende fastighetsägare.

Skövdebostäders vd Dan Sandén döljer inte sin besvikelse när Hem & Hyra når honom på Trettondagsafton.

– Självklart är det tråkigt när det dyker upp ett överklagande när man är så här nära byggstart. Behovet av bostäder är stort och just de här 150 lägenheterna är riktade till ungdomar, som ju har extra svårt att hitta boende till rimlig kostnad, säger Sandén. 

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Det är fastighetsägare i området som nu överklagar detaljplanen. Som blivande grannar till bygget anser de att husen skulle bli så höga att de skuggar deras altaner, att insynen skulle öka samt att den moderna arkitekturen inte skulle passa med deras tjugotalsfastighet. Man konstaterar även att flera parkeringsplatser skulle försvinna. Och man befarar parkeringskaos på sommaren, då badgäster som vill besöka sjön Boulogner inte hittar någonstans att ställa bilen. 

– Det handlar om en del blandade synpunkter från en mindre grupp fastighetsägare. Men enligt vår bedömning kommer de inte att nå framgång med sin överklagan. Det enda som händer är att processen fördröjs vilket i sin tur kostar pengar, säger Sandén.

Vad är det som gör att det blir dyrare?

Läs ocksåKommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagasRenoveringshets Gamla fönster

– Alla kostnader i samhället går upp. Det regleras genom olika index. Byggkostnader är exempelvis något som ökar i snabb takt idag. Därför blir dyrare att bygga ju längre man tid man väntar, säger Sandén.

Det blir nu Länsstyrelsen sak att hantera överklagan. Hur lång tid det tar är det ingen som vet. 

– Nej, det är omöjligt att svara på. Även det beslutet kan ju överklagas till högre instans, säger Sandén. 

Läs ocksåFrågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter?Anne-Lott Andersson är en av hyresgästerna i kvarteret Armborstet.
Läs också Klaras gräddfil till eget hem − Eidars ungdomslya Skandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.