Annons

Prisbelönt adventspyssel lockade barn

Uppsala Under söndagen var det dags för det årliga adventspysslet i en kvarterslokal på Glimmervägen i Eriksberg. I höstas fick den lokala hyresgästföreningen pris för bästa barn- och ungdomsaktivitet.
Foto: Monika Steczkó
Hyresgästen Jenny med sonen Elmer brukar alltid komma på den lokala hyresgästföreningens adventspyssel. Här tillverkar de julkort.

Utanför källarlokalen brinner marschaller. Därinne har styrelsen för den lokala hyresgästföreningen Lågberget Stenberget gjort i ordning glögg, godis, skinkmackor och pysselattiraljer. Så småningom dyker barn i olika åldrar upp med sina föräldrar. De fikar och tillverkar julkort och snögubbar av flirtkulor.

Adventspysslet i kvarterslokalen har blivit en tradition och hålls i år för femte året i rad. I höstas fick den lokala föreningen pris för sitt arbete på LH-galan som hölls på hotell Scandic Nord – för bästa barn- och ungdomsaktivitet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Tomas Eklund, ordförande för den lokala hyresgästföreningen Lågberget Stenberget, har pysseldagen blivit mer och mer välbesökt för varje år som gått.

Annons

– Första gången kom det bara ett par stycken, men förra året var det ett 20-tal barn och vuxna här.

Karolina Edin bodde tidigare på Glimmervägen men bor numera i hus i Rasbo. Att komma på adventspysslet är dock ett måste. Det var hon som startade pysseldagen en gång i tiden.

Karolina Edin

Annons
Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

– Jag gillar att pyssla och har ofta köksbordet fullt. Men det är tråkigt att sitta ensam hemma. Sedan har barnfamiljer inte möjlighet att ha allt pyssel hemma, och de har inte heller råd. Det här är ett perfekt tillfälle att samla barnen i området och att lära känna dem, säger hon.

Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.