Annons

Privata krav i Dalarna

Dalarna ​De privata värdarna i Dalarna har kommit med sina krav på hyreshöjningar. Sören Pettersson på Hyresgästföreningen kommer inte att hinna förhandla med värdarna förrän efter årsskiftet.

​De privata hyresvärdarna i Dalarna är sena med sina krav på höjda hyror. De presenterade sina krav i dag och förhandlare Sören Pettersson har inte tid att förhandla med dem innan nyår:

– Nej, vi har fullt med förhandlingarna med de allmännyttiga bolagen och privatvärdarna är senare än de brukar vara.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad värdarna grundar sina krav på höjningar på har de ännu inte talat om.

Annons

– De har inte sagt mer än att vi ska få de preciserade kraven när vi sitter vid förhandlingsbordet så det dröjer alltså till januari innan vi vet något mer, säger Sören Pettersson.

Trots de sent inkomna hyreskraven har Hyresgästföreningen ambitionen att de nya hyrorna ska börja gälla från 1 april som tidigare år.

Annons
Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”
Fakta: Privatkrav i Dalarna

Avesta                     3,3 procentBorlänge                4,0 procentFalun                      3,0 procentGagnef                   3,8 procentHedemora             3,0 procentLeksand                 3,3 procentLudvika                   4,5 procentMalung                   5,8 procentMora                        2,2 procentOrsa                        4,1 procentSäter                       2,5 procent

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.