HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Räddningstjänsten: Hyreshuset har blivit olagligt hotell

Nyheter Stora råttor på gården är kanske den tydligaste signalen på att allt inte står rätt till. Enligt räddningstjänsten bedriver ägaren olaglig hotellverksamhet.

Grannarna i huset på Hövitsmansgatan i Helsingborg larmar över en råttinvasion. De håller till bland soporna men tar sig också över till grannfastigheter och balkonger. Läs mer om det här.

Efter att ha fått indikationer på att det bodde omrimligt många personer i huset gjorde Räddningstjänsten Skåne nordväst, tillsammans med polisen och andra kommunala verksamheter, en inspektion i december. Räddningstjänsten tittade framför allt på brandskyddet som visade sig vara undermåligt för vad som pågår i huset.

Läs ocksåBrandskyddet underkänns i tusentals radhus i NorrlandEn eldhärjad radhuslänga med uppsamlat bråte efter branden på gräsmattan framför.

– Vi bedömning är att det inte används som ett flerbostadshus utan som hotell eller vandrarhem, som det inte finns tillstånd för, säger brandingenjör Anna Brand som var med under inspektionen.

Istället för lägenheter hyrs enskilda rum ut för mellan 3 500 och 4000 kronor och enligt folkbokföringen bor mellan 30 och 35 personer på adressen som har nio lägenheter.

Räddningstjänsten har beslutat om ett löpande vite på 120 000 kronor baserat på de förmodade hyresintäkterna. Då ägaren inte hade vidtagit några åtgärder vid en senare inspektion ska de nu ansöka om utdömande av vitet vid förvaltningsrätten i Malmö.

Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

– Det ska inte löna sig att bedriva verksamhet som inte är okej, säger Anna Brand.

Hem&Hyra har inte kunnat nå fastighetsägaren.

Läs också Ylva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stopp Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Ellinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.