Annons

Sjöbohem vill höja hyrorna

Sjöbo Eftersatt underhåll gör att Sjöbohem kräver en hyreshöjning på 2,85 procent för 2015. Nu väntar förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Under 2015 vill Sjöbohem utföra utvändig målning av en del fastigheter och renovera ett antal lägenheter invändigt. Dessutom har bolaget ökade kostnader för personal och sophantering. Att man dragit in fiber för snabbare bredband är ytterligare ett skäl till att man vill höja hyran.

– Inledningsvis kommer vi gå igenom underlaget vi fått av Sjöbohem där de redogör för sina ekonomiska förutsättningar för nästa år. Därefter kan vi ta ställning till om kravet på hyreshöjningar är berättigat eller inte, säger Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Inför 2014 ville Sjöbohem höja hyrorna med 2,75 procent. Eftersom parterna inte kunde komma överens blev det central förhandling i Hyresmarknadskommittén som beslutade om en höjning på 1,8 procent.

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listan Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.