HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skämdes för bostadsadressen – nu vräks boråsaren

Borås Mannen vill inte skylta med att han bor i miljonprogrammet på Hässleholmen i Borås. Därför har han bara lagt ut bilder från sitt tidigare boende, villan han ägt tillsammans med sin fru. Skammen har nu vänts mot honom. Han måste flytta från hyreslägenheten.
Foto: Kajsa Wedberg
Victoria Park tror inte på boråsaren som förklarar sitt adressbyte med att han blivit ihop med systern till sin före detta sambo.

Bilder från villan och kommentarer om bra boende från Facebookvänner har visat sig bli mannens olycka. Nu blir han, dottern och barnbarnet av med sin hyreslägenhet.

Boråsaren som är i 50-årsåldern menar att han bott i lägenheten tillsammans med sin dotter och sitt barnbarn efter att han själv separerat från sin fru. Men han ändrade inte sin folkbokföring och han la ut bilder på sociala medier från villan.

Läs ocksåAB Bostäder i Borås ska sälja 900 lägenheter – igen

Mannen säger att han inte tänkte på att ändra sin adress, då han främst får sin post via mejlen. Om han vetat att folkbokföringsadressen varit så viktig hade han naturligtvis gjort det tidigare, säger han. Och att han använt villan på sociala medier förklarar han med att man inte vill skylta med att man bor på Hässleholmen i Borås. Mannen hävdar att han bott i lägenheten sedan han och hustrun separerade 2014.

Hyresvärden anser att mannen hyrt ut tvårummaren olovligen till sin dotter och hennes familj och vill därmed ha honom vräkt omgående. De anser att hyresgästen visat att han har ordnat ett annat boende och inte är i behov av lägenheten.

Hyresnämnden går på värdens uppgifter och anser att hyresgästen inte kunnat ge en bra förklaring till varför han agerat som han gjort. Men hyresnämnden säger också att då mannens dotter och minderåriga barnbarn bor i lägenheten så behövs en längre uppsägningstid än omgående utflyttning. Därför har han fram till årsskiftet att flytta.

Läs också"Andrahandsuthyrning kan ge tiotusentals nya bostäder”
Läs också Kvinnas lägenhet var knarkcentral : ”Chockad, ledsen och besviken” Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Sänglös man köpte sitt hyreskontrakt – inte skäl för uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.