Annons

Sörmlands hyror snart klara

Södermanland Nu börjar 2015 års hyror för de flesta kommunala bostadsbolag i Sörmland bli klara. Flera hyresförhandlingar har dragit ut på tiden.

Eskilstuna kommunfastigheter yrkade på 2,39 procent i hyreshöjning och skulle egentligen ha höjt hyrorna den 1 januari. Men förhandlingarna pågår fortfarande och väntas vara avslutade i nästa vecka.

– Historiskt har Kommunfastigheter förhandlat från den 1 mars. I fjol ändrade de till 1 januari, men nu verkar det bli 1 mars i alla fall. Men det är ju vad hyresgästerna är vana vid, säger Jennie Wiederholm, teamledare på förhandlingsenheten i region Mitt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresförhandlingarna med Nyköpingshem och Strängnäs Bostads AB och är avslutade, men det dröjer innan hyresgästerna får reda på den nya hyresnivån. Resultaten av förhandlingarna är inte offentliga än, men kommer att presenteras inom de närmaste veckorna.

Nyköpingshem yrkade inledningsvis på en hyreshöjning på 3,23 procent och Strängnäs Bostads AB begärde 2,82 procent.

Annons

Förhandlingar pågår även med Torshälla Fastighets AB, som vill höja med 2,85 procent från den 1 mars.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

Vingåkerhem har påkallat förhandling men inte preciserat något yrkande ännu. Bolagets hyresgäster brukar få sin årliga hyreshöjning från den 1 april.

Sedan tidigare är hyrorna för de kommunala bostadsbolagen i Trosa, Flen och Katrineholm klara. Trobo höjde med 1,24, Flens Bostads AB med 1,2 och Katrineholms Fastighets AB med 1,19 procent.

Annons

 Kustbostäder i Oxelösund och Gnestahem har tvåårsavtal och förhandlade inte hyrorna inför 2015.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listanHyreshöjningar
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.