Annons

Studenter slipper chockhöjda hyror

Uppsala Studenterna i Observatoriet i Uppsala kan dra en lättnadens suck. Det blir inga chockhöjda hyror. I stället kommer hyrorna höjas stegvis under flera år.
Foto: Petra Marandi Roos
Studenterna i Observatoriet slipper drastiskt höjda hyror.

Hem & Hyra har tidigare rapporterat om att studenterna som bor i Observatoriet riskerade att få hyrorna drastiskt höjda, efter att Uppsala Akademiförvaltning planerade att höja tomthyran från en halv miljon till 4,1 miljoner kronor per år. Det skulle innebära 500 kronor mer i månaden för en studentlägenhet.

Men nu blir det inte så, skriver Upsala Nya Tidning. Uppsala Akademiförvaltning, som äger marken och Studentnationerna/Studentstaden som äger husen har nämligen kommit överens om att höja markhyran stegvis under tio års tid.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det gör att den årliga hyreshöjningen för studenterna bara kommer att bli någon tiondels procent och kan ingå i de normala höjningarna av hyrorna. Den extrema höjning som många befarade kommer inte att genomföras, säger Rolf Kroon, en av förhandlarna åt studentnationerna och Studentstaden till UNT.

 

Annons
Läs också Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Efter rekordhöjningarna - studenter får allt svårare att klara hyran: "Slår extra hårt" Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.