Annons

Svårt hitta köpare till Dunderbacken i Finspång

Finspång ​Försäljningen av området Dunderbacken i Finspång dröjer. Svårigheten att hitta en köpare anges som en av orsakerna.

​Hem & Hyra kunde i höstas berätta att en konsult, Jan Andersson, fått i uppdrag att sälja danska bolaget K/S Sweden Real Estate Portfolios fastigheter i Sverige. Syftet med försäljningen är att få ordning på bolagets svajiga ekonomi.
Men arbetet går långsamt. Hittills har bara en av bolagets närmare 30 fastigheter runt om i landet sålts. Den ligger i Sandviken.

Tanken är att börja norrifrån och sedan gå söderut i landet. Finspång är den sydligaste orten där bolaget har fastigheter. I höstas sade Jan Andersson att en försäljning av Dunderbacken, med 269 hyreslägenheter, kan bli av tidigast våren 2011. Nu står det klart att det kommer att ta längre tid. Troligen betydligt längre tid.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det finns inga planer på att avyttra den fastigheten för tillfället, säger Jan Andersson.

En av anledningarna är att det inte finns någon intresserad köpare.

Annons

– I dag är inte bankerna lika villiga att låna ut pengar som de var för några år sedan.

Läs ocksåNystartat fik samlar grannarna

Men det handlar också om att varje affär tar tid att genomföra.

– Man måste fysiskt kunna åka runt och visa upp fastigheterna för spekulanter, till exempel. Det går inte att slänga upp alla bollar i luften samtidigt och tro att man ska klara att fånga dem under ordnade former. Därför kastar vi bara upp några få bollar åt gången, säger Jan Andersson.

Annons

På sikt är dock fortfarande målet att även Dunderbacken ska säljas. När så kan ske vill Jan Andersson inte uttala sig om i dagsläget.

Läs ocksåHan vill rusta Dunderbacken
Läs också Ny ägare till Dunderbacken Föreningen vräks från fritidslokal Dunderbacken kan få nya ägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.