HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tierpsbyggen och Östhammarshem vill höja hyrorna

Tierp Ytterligare två yrkanden på hyreshöjningar inför 2020 har lämnats in till Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle - från Östhammarshem och Tierpsbyggen.
Foto: Niklas Lundengård/Monika Steczkó
Hyresgästföreningens Isabelle Melin förhandlar med Tierpsbyggen och Östhammarshem om nästa års hyror.

Inför de årliga förhandlingarna med Hyresgästföreningen yrkar Tierpsbyggen på en hyreshöjning på 3,95 procent. Det skulle innebära en höjning med 251 kronor i månaden för en trerummare på 77 kvadratmeter.

Östhammarshem vill höja hyrorna med 3,5 procent inför nästa år.

Läs ocksåHögsta höjningen på tre år för boende hos Bollnäs bostäder

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare Isabelle Melin ligger Tierpsbyggens yrkande något högre än på andra håll i länet.

– När vi nu går in i förhandlingarna behöver vi titta på vad som är en rimlig hyresutveckling i just Tierps och Östhammars kommun. Det är de lokala förutsättningarna som ska få genomslag, säger hon i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Roslagsbostäder i Norrtälje lämnat in ett hyresyrkande för 2020 på 3,5 procent.

Läs ocksåStrandade hyresförhandlingar med Hallstahem

I fjol höjdes Tierpsbyggens hyror med 1,57 procent och Östhammarshems med 1,68 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Läs också Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020 Kindas största värd höjer hyrorna Två bostadsbolag i Dalsland höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.