HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tierpsbyggen och Östhammarshem vill höja hyrorna

Tierp Ytterligare två yrkanden på hyreshöjningar inför 2020 har lämnats in till Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle - från Östhammarshem och Tierpsbyggen.
Foto: Niklas Lundengård/Monika Steczkó
Hyresgästföreningens Isabelle Melin förhandlar med Tierpsbyggen och Östhammarshem om nästa års hyror.

Inför de årliga förhandlingarna med Hyresgästföreningen yrkar Tierpsbyggen på en hyreshöjning på 3,95 procent. Det skulle innebära en höjning med 251 kronor i månaden för en trerummare på 77 kvadratmeter.

Östhammarshem vill höja hyrorna med 3,5 procent inför nästa år.

Läs ocksåRekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare Isabelle Melin ligger Tierpsbyggens yrkande något högre än på andra håll i länet.

– När vi nu går in i förhandlingarna behöver vi titta på vad som är en rimlig hyresutveckling i just Tierps och Östhammars kommun. Det är de lokala förutsättningarna som ska få genomslag, säger hon i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Roslagsbostäder i Norrtälje lämnat in ett hyresyrkande för 2020 på 3,5 procent.

Läs ocksåLägger korten på bordet om hyrorna i KarlskogaMarcus Kjellin i en brun tröja med blixtlås. Han står utanför en röd dörr där Hyresgästföreningens logga syns

I fjol höjdes Tierpsbyggens hyror med 1,57 procent och Östhammarshems med 1,68 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Läs också Trots höga taxehöjningar prutades hyrorna i Bollebygd Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Salabostäders hyror klara efter strandning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.