Annons

Uppsalahem river radonhus

Uppsala ​Uppsalahem har beslutat att riva en radhuslänga med fyra lägenheter på Södra Kvarngärdet i Uppsala. Anledningen är att huset innehåller för mycket radon.

​Den 28 september kommer Uppsalahem att ha ett möte med de berörda hyresgästerna.

Annons
– Det här är naturligtvis ett svårt beslut att ta med tanke på de hyresgäster som idag bor i lägenheterna. Men det är tyvärr det mest rimliga alternativet för husen och en rivning sker tidigast om fem år, säger Uppsalahems fastighetschef Fredrik Holm i ett pressmeddelande.
Från början ingick de fyra lägenheterna i Uppsalahems ombyggnadsplan för området. Men nu står det klart att radhusen ska rivas och ersättas med nya. Till skillnad från andra hus på Kvarngärdet innehåller radhuslängan blåbetong. I dag klarar huset gränsen för hur mycket radon man får ha. Men år 2013 kommer gränsen att sänkas ytterligare. Uppsalahem är inte säkra på att det går att sänka halten så pass mycket vid en ombyggnad och väljer därför att riva huset i stället.
Enligt Fredrik Holm kommer hyresgästerna erbjudas andra lägenheter i området.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.