Annons

Vill ha koppel på alla husdjur

Avesta ​Gamla Byn, Avesta kommuns bostadsföretag, förhandlar med Hyresgästföreningen om att alla husdjur som finns i bolagets fastigheter ska gå kopplade när de lämnar sina hem.

​Gamla Byns vd Örjan Willemark berättar att företaget fått ta emot mycket kritik från hyresgäster som fått sina uteplatser, bilar och till och med lägenheter förorenade av grannars husdjur.

– Vi känner att det inte kan fortsätta så här. Det handlar om att få alla hyresgäster att visa hänsyn så att alla kan trivas och därför har vi börjat förhandla med Hyresgästföreningen om att få in en skrivning om att alla husdjur i våra fastigheter ska vara kopplade, säger Örjan Willemark.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det är alltså inte bara hundar och katter som bostadsföretaget vill ska vara kopplade utan alla husdjur som tas ut från lägenheten där de bor.

Annons

– Det får inte vara så att vissa knappt kan bo här för att husdjur förorenar och förstör. Om vi inte kommer överens i förhandlingen får vi formulera oss starkare i våra ordningsföreskrifter, säger vd Örjan Willemark.

Hem & Hyra har inte lyckats nå någon förtroendevald eller tjänsteman på Hyresgästföreningen som känner till problemen i  Avesta för en kommentar.

Annons
Läs ocksåHotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas
Läs också Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.