HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Wonna I de Jong Fastigheter slipper hyresnämnden

Flen Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om åtgärdsföreläggande mot Wonna I de Jong Fastigheter. Efter att ansökan lämnats in har bolaget nämligen snabbt åtgärdat problemen.
Foto: Monika Steczkó
Wonna I de Jong Fastigheter har länge kritiserats för bristande underhåll.

Wonna I de Jong Fastigheter fick hösten på sig att rusta upp de slitna lägenheterna i Malmköping. Men Hyresgästföreningen var inte nöjd med bolagets arbetstakt utan ansökte i början på mars till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande för fem av hyresgästerna.

Ärendet hann dock aldrig tas upp av nämnden, eftersom bolaget under de senaste veckorna åtgärdat de flesta brister som ansökan gällde.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

– De har gjort i stort sett allt vi kommit överens om, med undantag för balkongerna som de har lovat att åtgärda så fort vädret tillåter, säger Andreas Berglund, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Kritiken mot bolaget gällde främst den nedgångna inomhusmiljön. Golv, tapeter och köksluckor behövde bytas ut, kakel tätas, trösklar slipas och lackas och balkongerna rustas upp.

Annons

– Det var vår förhoppning att hyresvärden skulle gå oss till mötes. Både vi och hyresgästerna är nöjda, säger Andreas Berglund.

Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka

Läs även

Eftersatt underhåll blir fall för hyresnämnden

Annons

Bolag får hösten på sig att åtgärda brister

Läs ocksåMisstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

Hyresvärden är omöjlig att få tag på

Läs också Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Efter Hem & Hyras granskning: Fler anmälda svartbyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.