Annons

Wonna I de Jong Fastigheter slipper hyresnämnden

Flen Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om åtgärdsföreläggande mot Wonna I de Jong Fastigheter. Efter att ansökan lämnats in har bolaget nämligen snabbt åtgärdat problemen.
Foto: Monika Steczkó
Wonna I de Jong Fastigheter har länge kritiserats för bristande underhåll.

Wonna I de Jong Fastigheter fick hösten på sig att rusta upp de slitna lägenheterna i Malmköping. Men Hyresgästföreningen var inte nöjd med bolagets arbetstakt utan ansökte i början på mars till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande för fem av hyresgästerna.

Ärendet hann dock aldrig tas upp av nämnden, eftersom bolaget under de senaste veckorna åtgärdat de flesta brister som ansökan gällde.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De har gjort i stort sett allt vi kommit överens om, med undantag för balkongerna som de har lovat att åtgärda så fort vädret tillåter, säger Andreas Berglund, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Kritiken mot bolaget gällde främst den nedgångna inomhusmiljön. Golv, tapeter och köksluckor behövde bytas ut, kakel tätas, trösklar slipas och lackas och balkongerna rustas upp.

Annons

– Det var vår förhoppning att hyresvärden skulle gå oss till mötes. Både vi och hyresgästerna är nöjda, säger Andreas Berglund.

Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

Läs även

Eftersatt underhåll blir fall för hyresnämnden

Annons

Bolag får hösten på sig att åtgärda brister

Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.

Hyresvärden är omöjlig att få tag på

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.