HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt hörs genom väggen

Sen jag flyttade till min nuvarande ­lägenhet, har jag ofta hört tidig ­morgon hur grannar pratar med varandra i normal samtalston. I min förra lägenhet hörde jag ingenting från grannarna. Är detta något min nya hyresvärd bör/ska åtgärda?
Inte intresserad av att höra grannarna vara intima med varandra.

Undrar: Anders

Av dina uppgifter att döma verkar det som om lägen­heterna inte är tillräckligt ljudisolerade. Vänd dig till hyresvärden och be att de undersöker ­orsaken till att det är så lyhört och ­sedan ­åtgärdar problemen. Om din hyresvärd inte vill åtgärda ­lyhördheten kan det vara svårt att gå vidare. Du kan iofs överväga att ansöka om åtgärds­föreläggande hos hyres­nämnden. Men det är svårt att bedöma om hyresnämnden skulle komma fram till att lyhördheten ska åtgärdas. Först måste du bevisa att det verkligen är lyhört, vilket troligen innebär att det ­måste göras en ljudmätning. Dessutom ska ­hyresnämnden avgöra om det är rimligt att genomföra åtgärderna med tanke på kostnaderna.

Ett annat alternativ är att kontakta kommunens miljökontor och höra efter vad de kan göra. Rådgör med Hyresgästföreningen!

Senaste frågorna
Visa fler
Om Hyresakuten

Här kan du som medlem i Hyresgästföreningen få svar på juridiska bostadsfrågor.

Skriv till
Hyresakuten
Hem & Hyra
Box 7514
103 92 Stockholm

Skicka frågor via e-post:
hyresakuten@hemhyra.se

Vi svarar på frågor av mer övergripande intresse och i den mån vi hinner.

Vill du ha snabbt svar vänd dig direkt till Hyresgästföreningen
Där hittar du också fler frågor och svar.

Illustrationer: Ann-Li Karlsson.

Trygghet i boendet

Ja!
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.