Annons
Susanna Skarrie, Chefredaktör/ansvarig utgivare/vd

Livsfarligt med vilsam semester

Jag är tillbaka på jobbet efter semestern, haltande och med käpp. Det började med att jag skulle åka på lugn solsemester, men slutade med ambulans. Efter flera år av bergsklättring och vandring på semestern skulle jag vila mig i form. Så blev det inte.
Inte ens en häftig förklaring till käppen fick jag med mig hem. Att volta med solstolen – hur exotiskt låter det? Redan första dagen vek sig benen på eländet och vi gjorde en kullerbytta farligt nära bassängkanten. Sen svimmade jag. För den som inte är specialintresserad av italienska akutsjukhus eller ambulansfärder på bergsvägar finns inte mycket att hämta. Dock en del att skratta åt!

Tur att jag i nödens stund har världens bästa grannar. De tar hand om allt när jag är borta. Jag är lyckligt lottad som har både pussel- och kompisgrannar – i ett.
Jag och mina grannar kände varandra innan vi flyttade till samma trappuppgång. Kanske är det därför det känns helt naturligt att hjälpa varandra med barnen, mjölken och söndagsmiddagen.

Lisa och Daniel hade bara sett varandra sitta och röka i varsitt fönster när de blev kära i varandra. Att Lisa vågade ta kontakt med sin granne förändrade hennes liv.
Inte heller behöver jag tycka att det är pinsamt att det inte är städat hemma. För det är det sällan när grannarna vattnar. Särskilt inte en sommar som denna när alla barnen gör mellanlandningar hemma. Var sjunde hyresgäst har skämts för att det är ostädat hemma, visar vår undersökning. Dammråttor och skitiga toaletter får oss att rodna när det kommer oväntat besök.

Fast mina barn är på väg ut. Äldste sonen har tack vare Facebook fått någonstans att bo när han börjar plugga i höst (funderar du också på att hyra ut ett rum, kolla vår checklista i tidningen). Kollektivletandet fortsätter för dottern. Under tiden är min lägenhet samlingsplats och lagerlokal. Det funkar utmärkt.
Jag bor trots allt inte lika trångt som 26-åriga Naomi i Tokyo som får ha kylskåpet i vardagsrummet och tvättmaskinen i garderoben. Eller som Madeleine som med sina åtta kvadratmeter bor mindre än i en fängelsecell.

Bara en sak till som visar hur farligt det är med semester: när jag några dagar efter att jag kommit tillbaka från sjukhuset vågade ta ett första dopp glömde jag ta ur hörapparaten. Inte bra, det skvalpar fortfarande i öronen

Fler krönikor av Susanna Skarrie
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.