HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Alisa invigde nya Klockan

Norrköping Studentboendet Klockan är inflyttningsklart. Hyresgästen Alisa Kovaliova var med och invigde de 99 studentlägenheterna i Norrköping.
Foto: Jakob Kindesjö
, ,

Invigningscermonin hölls på gården till det nya sjuvåningshuset i kvarteret Klockan utmed Nygatan, i centrala Norrköping. Med assistans av Thomas Idenås, (S) styrelseordförande i kommunägda Hyresbostäder, klippte hyresgästen Alisa Kovaliova av bandet till ett gäng oranga ballonger som genast for i luften.

Karolina Ganhammar, universitetsarkitekt och chef för fastighetsavdelningen vid Linköpings universitet, höll tal och lovordade det nya studentboendet.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

– Det är ett helt fantastiskt hus, det är centralt, det är snyggt och det är 99 nya studentbostäder. Det är ett stort behov av bostäder och det är viktigt att det finns tillgång på det när man väljer lärosäte, säger hon.

Hyresgästen och invigningshållaren Alisa Kovaliova bodde tidigare i det gamla studenboendet Bollen och blev erbjuden en av de nya lägenheterna i Klockan.

– På utansidan såg ju Bollen inte så trevligt ut, men på insidan var det annorlunda. Jag hade en väldigt fin lägenhet där, säger hon.

Läs ocksåLivias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betalaLivia Jönsson står bredvid en buss. Hon har långt hår.

Vad tycker du om Klockan?

– Jag har bott här en vecka bara och har väl inte hunnit bo in mig än bara, men det finns helt klart potential tycker jag. Allt är ju nytt och väldigt fint, säger hon.

Vad får du betala i hyra?

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

– 4 700 kronor i månaden och då tillkommer el och vatten, så det är ganska mycket pengar. Jag hade helst velat dela lägenheten med någon, men så här fick det bli istället, säger Alisa Kovaliova.

Annika Samuelsson, fastighetsansvarig på Kårservice, som förhandlat fram de nya hyrorna med Studenbo säger att hyrorna i Klockan ligger i det övre skiktet bland studentboenden i länet.

– Det är klart att det vore bra för studenterna om hyrorna låg lägre, men då får man tänka på att det handlar om nybyggnation. Hade hyrorna varit lägre hade det kanske inte blivit byggt, säger hon.

Läs också Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.