Annons

Anhållen släppt efter misstanke om mordbrand

Nyheter En man i 20-årsåldern greps och anhölls i söndags efter någon typ av explosion i en lägenhet i centrala Östersund. Mannen är nu släppt, men än så länge kan ingen svara på vad som egentligen hände.
explosion Östersund Prästgatan polis åklagare
Foto: Malin Moberg, Länstidningen Östersund
I dagsläget kan inte polis eller åklagare uttala sig om vad som egentligen hände i lägenheten i korsningen Prästgatan - Brogatan.

Någonting briserade i en lägenhet på Brogränd i centrala Östersund strax före klockan 22.45 i lördags kväll förra helgen.

Men ingen kan ännu tala om vad det var som flög i luften.

– Vi fick in samtal om en hög smäll i en lägenhet och att man såg en person hoppa från ett fönster i lägenheten. Vi beordrade genast patruller till platsen, säger David Levy, befäl vid polisens regionledningscentral under natten mot söndagen i en kommentar till Länstidningen.

Räddningstjänsten släckte en mindre brand i den drabbade lägenheten med hjälp av rökdykare, men ingen person påträffades inne i lägenheten och ingen ska heller ha skadats av detonationen. Huset behövde inte evakueras.

Under natten greps en man i 20-årsåldern och anhölls sedan på sannolika skäl misstänkt för mordbrand på söndagsmorgonen av åklagare.

Flerbostadshuset ägs av Östersundshem.

– Utöver berörd lägenhet har två andra närliggande lägenheter mindre rökskador som kommer att saneras efter att vi fått tillgång till lägenheten, säger Östersundshems förvaltningschef Mikael Söderström till Hem & Hyra.

Har ni fått veta vad som hände?

– Vi har inte fått till oss någon mer information utan nu är det viktigt att låta polisen göra sitt arbete och utreda vad som inträffat och orsaken därtill.

Det är oklart om det finns någon ny misstänkt för dådet.

– Jag kan inte säga mer än att det inte finns någon annan anhållen, säger dagåklagare Jon Jonasson till Hem & Hyra.

Hem & Hyra har även sökt åklagare Jenny Örn.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.