HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Anklagades för allvarliga störningar – därför får hyresgästen behålla kontraktet

Falkenberg Mannen var uppsagd för att ha stört sina grannar i så hög grad att några har flyttat. Men när uppsägningen prövades visade den sig inte hålla rättsligt.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresnämnden i Göteborg har sagt sitt.

När ärendet behandlades i hyresnämnden riktades allvarliga anklagelser mot mannen. Redan i augusti hade han sagts upp från sin lägenhet i Falkenberg. Saken drevs till hyresnämnden eftersom mannen inte flyttade självmant.

Fastighetsägaren berättade att grannar var ”oerhört rädda för honom och flera hyresgäster har flyttat från sina lägenheter på grund av störningar”. Vidare att de hade fått två mejl från en granne som hade berättat om störningar. Denne hade också ringt till deras jour och sagt att mannen hade krossat ett fönster i sin lägenhet. Efter händelsen hade polisen kommit till platsen.

Läs ocksåJuriststudent flyttade till Irak – mister lägenhet efter olovlig andrahandsuthyrning

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att bevisbördan ligger på hyresvärden. När nämnden bedömer bevisen mot mannen anses de inte vara tillräckliga. Som bevis hade följande åberopats:
– Kopior av uppsägningar, störningar etc.
– Sammanställning av grannens mejl.
– Fotografier på en krossad fönsterruta.
– Händelserapport från polisen.

Hyresnämnden i Göteborg skriver att polisens händelserapport inte visar att händelsen kan knytas till mannen, inte heller bilderna på det krossade fönstret. De anonyma mejlen och samtalet till jouren räcker inte som bevis för att mannen ska ha ”åsidosatt sina förpliktelser”.

Enligt hyresnämndens beslut får mannen bo kvar.

Läs ocksåVar tionde har stört sig på grannens sex – få gör något år detStörningar från sex
Läs också Onåbar värd vägrar röja upp – riskerar vite på 30 000 kronor Spottar mot personalen och kallar dem "idioter" - nu tvingas hyresgästen flytta Här sa värden upp alla på adressen – därför får hyresgästerna bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.