Annons

Anklagades för allvarliga störningar – därför får hyresgästen behålla kontraktet

Falkenberg Mannen var uppsagd för att ha stört sina grannar i så hög grad att några har flyttat. Men när uppsägningen prövades visade den sig inte hålla rättsligt.
lägenhetsbyte
Foto: Gry Ellebjerg

När ärendet behandlades i hyresnämnden riktades allvarliga anklagelser mot mannen. Redan i augusti hade han sagts upp från sin lägenhet i Falkenberg. Saken drevs till hyresnämnden eftersom mannen inte flyttade självmant.

Fastighetsägaren berättade att grannar var ”oerhört rädda för honom och flera hyresgäster har flyttat från sina lägenheter på grund av störningar”. Vidare att de hade fått två mejl från en granne som hade berättat om störningar. Denne hade också ringt till deras jour och sagt att mannen hade krossat ett fönster i sin lägenhet. Efter händelsen hade polisen kommit till platsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att bevisbördan ligger på hyresvärden. När nämnden bedömer bevisen mot mannen anses de inte vara tillräckliga. Som bevis hade följande åberopats:
– Kopior av uppsägningar, störningar etc.
– Sammanställning av grannens mejl.
– Fotografier på en krossad fönsterruta.
– Händelserapport från polisen.

Annons

Hyresnämnden i Göteborg skriver att polisens händelserapport inte visar att händelsen kan knytas till mannen, inte heller bilderna på det krossade fönstret. De anonyma mejlen och samtalet till jouren räcker inte som bevis för att mannen ska ha ”åsidosatt sina förpliktelser”.

Enligt hyresnämndens beslut får mannen bo kvar.

Annons
Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.
Läs också Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.