Annons

Ansöker om tvångsförvaltning av Rivella – igen

Avesta Inte ens två veckor har gått sedan Hyresnämnden avslog Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning av Rivella i Avesta. Men nu ansöker föreningen igen.

Hem & Hyra har vid flera tillfällen skrivit om hyresvärden Rivella i Krylbo och Karlbo i Avesta kommun. Hyresgästföreningen har velat sätta dem under tvångsförvaltning, men så sent som 12 april avslog Hyresnämnden i Västerås deras ansökan.

I går, tolv dagar senare, ansökte föreningen om tvångsförvaltning återigen. För under dessa knappa två veckor, har nya uppgifter har kommit fram.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En av huvudanledningarna till att Hyresgästföreningen ansökte om tvångsförvaltning förra gången, var att städningen inte fungerade i trapphuset.

Vid ett sammanträde 21 mars, visade hyresvärden upp ett nytecknat avtal med ett städbolag och menade att trappstädningen nu var ordnad framöver.

Men sedan dess har förhållandena ändrats igen.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Ägaren av städbolaget har meddelat Hyresgästföreningen att hans bolag inte kommer att utföra städning mer. Rivella har helt enkelt inte betalat de cirka 100 000 kronor som tjänsten enligt avtalet skulle kosta.

Hyresgästföreningen föreslår liksom tidigare att det kommunala bostadsbolaget Gamla Byn ska utses som förvaltare.

Här kan du läsa mer om Rivella Fastigheter:

Läs ocksåÖppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontraktEn hand med vinröda naglar trycker på en ringklocka.

/artikel/dalarna/rivella-stadar-upp-15595

/artikel/dalarna/gessle-inte-langre-rivellas-foretradare-15593

Annons

/artikel/dalarna/hyresgastforeningen-staller-villkor-i-hyresforhandlingar-11726

/artikel/dalarna/vill-inte-hoja-hyran-i-ar-13263

/artikel/dalarna/hyresgastforeningen-saknar-motpart-13097

Läs också Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.