HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Betalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka

Kungsbacka Mamman hankar sig fram på tillfälligt arbete, tonårsdottern bidrar genom att jobba extra. Ändå har hyran för lägenheten i Kungsbacka konsekvent kommit in för sent. Nu förlorar de sitt hem.
Foto: Pixabay
Enligt kvinnan beror hennes hackiga ekonomi på att hon bara har tillfälligt arbete på en restaurang.

Hyresvärden i Kungsbacka har under en längre tid sett att hyran för trerummaren har betalats in för sent. Förseningarna har dessutom varit ganska rejäla.

Rättelseanmaningar har inte hjälpt. I våras fick hyresvärden nog, och sade upp kvinnan som står på kontraktet.

Läs ocksåSen hyra är värre än knarkodlingCollage, cannabisodling i en hyreslägenhet samt en person som öppnar en tom plånbok.

Men inte ens uppsägningen förändrade läget. Hyran för mars och april betalades först drygt tre veckor in i april.

Kvinnan har å sin sida bestridit uppsägningen i ett försök att rädda sitt hem, som hon delar med sin tonårsdotter.

Enligt kvinnan beror hennes hackiga ekonomi på att hon inte har något fast arbete. Just nu jobbar hon tillfälligt på en restaurang. Dottern har ett extrajobb utöver studierna för att kunna hjälpa till med hyran.

Läs ocksåBarnfamilj vräks i Varberg efter år av sena hyror

Men hyresnämnden konstaterar att en hyresgästs främsta plikt är att betala hyran, och att göra det i tid. Hyresvärden har kunnat bevisa att kvinnan konsekvent och under lång tid har betalat in hyran för sent.

När parterna möttes i hyresnämnden några dagar in i juni saknades även den månadshyran. Hyresskulden uppgick då till drygt 7 800 kronor.

Kvinnans förklaring hjälper alltså inte. Hon och dottern måste flytta ut, men får några månaders uppskov och har sommaren på sig att hitta något annat.

Läs ocksåHyresgäst vägrade hyreshöjningar i 13 år - nu kommer smällen

Beslutet har överklagats till hovrätten.

Läs också Bötfälld för några veckor på fel adress: ”Vill inte ha mer problem” Parkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.