Annons

Boende får egen tidning på Gamlegården

Kristianstad Det kommunala bostadsbolaget ABK startar, med ett antal aktörer en flerspråkig tidning för de boende på Gamlegården. Projektet är en integrationssatsning i Kristianstad.

Bakgrunden till satsningen är ett antal stora nyhetshändelser förra året, blanda annat en pedofilskandal. Det var händelser som en stor del av befolkningen inte kunde ta del av på grund av språkliga svårigheter. Det ska det nu rådas bot på genom en nyhetssatsning på olika språk.

Aktörerna bakom projektet är utöver det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad, Kristianstadbladet, Sparbankstiftelsen 1826, Arbetsförmedlingen och Kristianstads kommun.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Integrationssatsningen heter Mosaik och redaktionen kommer att sitta i en av ABK:s lokaler i Gamlegårdens centrum. Nyheterna kommer att förmedlas på olika språk och kommer att handla om händelser i områdena Gamlegården, Österäng och Charlottsborg.

Annons

Nyheter kommer att publiceras dagligen via Kristianstadbladets digitala kanaler. En gång i månaden publiceras nyheterna i en tryckt tidning som delas ut till de boende främst i Gamlegården, Österäng och Charlottsborg. Tidningen kommer även att finnas tillgänglig på olika platser i Kristianstad.

ABK:s vd Henrik Strand ser stora fördelar med projektet.

Läs ocksåCharlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvastEn kvinna som står i ett soprum och tittar på en sopkvast som hon håller i.

− Integration är en viktig fråga för oss, och något som vi arbetar aktivt med. Därför känns det självklart för oss att både stötta och delta aktivt i det här projektet. Vi hoppas att detta kan bidra till att fler boende kan tillgodogöra sig viktiga nyheter och samhällsinformation, men också att områdets attraktionskraft ökar.

Annons
Läs också Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Så blev pisstunneln en selfiedröm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.