HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsbristen är stor i Sörmland

Södermanland Bostadsbristen är stor i nästan alla kommuner i Sörmland. Den 7 september hålls en bostadskonferens där man hoppas kunna hitta lösningar på problemet.

I början på 2000-talet var det bara Trosa och Strängnäs som hade brist på lägenheter. Sedan dess har bostadsbristen spridit sig till alla kommuner utom Flen och Vingåker. Det visar länsstyrelsens bostadsmarknadsrapport.
– Bostadsbristen har varit stor i många år, det gäller främst hyresrätter, säger Bengt Nordström, bostadsdirektör på länsstyrelsen i Sörmland.

Under det senaste decenniet har befolkningen i Sörmland ökat med nästan 17000 invånare. Men samtidigt har antalet hyresrätter minskat stadigt eftersom det under den här perioden mest byggts bostadsrätter och villor. I sin rapport skriver länsstyrelsen att ”antalet tomma lägenheter nu nått nivån att det inte är sunt i länet”.

Läs ocksåKraftigt ökad byggtakt i Göteborg – går om Stockholm

Landshövdingen Bo Könberg försöker hitta lösningar på problemet och sitter i möten med representanter för byggföretag och kommuner i länet. Under en bostadskonferens på Grafikens hus i Mariefred den 7 september, där även bostadsmarknadsminister Stefan Attefall deltar, väntas gruppen lägga fram sina förslag.

Läs också Granne överklagade bryggeri – fick rätt Fyra av tio får underkänt – stor brist på bostäder för äldre Corona tog död på byggboomen Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.