HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dags för hyresförhandling i Strömsund

Jämtland Bostadsbolaget Strömsunds Hyresbostäder vill höja hyrorna med 1,74% från den 1 april. Förhandlingarna startar den 16 mars, men innan dess bjuder Hyresgästföreningen in till möte.

Inför årets förhandlingar med hyreshöjning den 1 april vill vd för kommunala Strömsunds Hyresbostäder, Rolf Nilsson, se en höjning med 1,74%. Ett enligt honom lågt och rimligt utgångsbud.

– Vårt äskande är för att täcka de förhöjda kostnader som vi själva inte kan påverka. Till exempel taxehöjningar och löneökningar, säger Nilsson.

Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

2014 begärde bostadsbolaget en höjning med 2,25 %. Som förhandlades ner till 1,55%.

– I år är inte äskandet så högt eftersom en del avgifter inte höjts något, som för fjärrvärme och VA till exempel. Borgensavgiften är också något mindre i år på grund av amorteringar. Även vårt aktiva arbete med energisparåtgärder gör sitt till.

Snittet för hyreshöjningar i Jämtland i år ligger hittills på strax under procenten. Var tror ni att ni hamnar?

Läs ocksåGaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd”Eva Arfvidsson, Vellinge, hyresgäst, biogas, gas, vellingebostäder

– Vi får ju se hur förhandlingen går, men vi har ju heller ingen glädje av att chockhöja hyror och förlora hyresgäster. För ett antal år sedan var underhållet mycket eftersatt och vakanserna höga. Nu har vi en betydligare stabilare ekonomi och får bolaget att gå runt. Det är fantastiskt och vi är rädda om de hyresgäster vi har.

Förhandlingarna startar den 16 mars. Samma dag, före förhandlingen, har Hyresgästföreningen kallat till medlemsmöte klockan 10.30 i lokalen på Solbacken.

Hem & Hyra har sökt Hyresgästföreningens förhandlare Hasse Dahl via mejl för en kommentar.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listanPengar
Fakta: Strömsunds Hyresbostäder AB

Bostadsbolaget ägs av Strömsunds kommun och har sammanlagt 889 lägenheter i kommunen Strömsund på orterna Backe, Gäddede, Hammerdal, Hoting, Rossön och Strömsund.

Läs också Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.