Annons

Dyrast studenthyra i Uppsala

Uppsala ​Den som hyr studentrum i Örebro sparar flera hundralappar per kvadratmeter och år jämfört med den som pluggar i Uppsala. Det visar Hem & Hyras granskning av korridorshyrorna i sju mellansvenska studieorter.
Det kan löna sig ekonomiskt att plugga på mindre studieorter. Det visar Hem & Hyras undersökning. I Uppsala där det är högt tryck på studentbostäderna ligger kvadratmeterhyran för ett korridorrum med delat kök och egen toalett på 1678 kronor på ett år, räknat på 12 månaders hyra. Den som istället väljer att studera i Örebro kommer betydligt billigare undan: där ligger kvadratmeterhyran på 1277 kronor per år.
Pengar över i plånboken får även den som väljer exempelvis Gävle som studieort – där är kvadratmeterhyran för samma tidsperiod 1374 kronor.
 
Kvadratmeterhyran vid sju mellansvenska universitet och högskoleorter:
 
Eskilstuna       1542 kronor
Falun                 1388 kronor
Gävle                 1374 kronor
Karlstad            1400 kronor
Uppsala             1678 kronor
Västerås            1378 kronor
Örebro               1277 kronor

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.