HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dyrast studenthyra i Uppsala

Uppsala ​Den som hyr studentrum i Örebro sparar flera hundralappar per kvadratmeter och år jämfört med den som pluggar i Uppsala. Det visar Hem & Hyras granskning av korridorshyrorna i sju mellansvenska studieorter.
Det kan löna sig ekonomiskt att plugga på mindre studieorter. Det visar Hem & Hyras undersökning. I Uppsala där det är högt tryck på studentbostäderna ligger kvadratmeterhyran för ett korridorrum med delat kök och egen toalett på 1678 kronor på ett år, räknat på 12 månaders hyra. Den som istället väljer att studera i Örebro kommer betydligt billigare undan: där ligger kvadratmeterhyran på 1277 kronor per år.
Pengar över i plånboken får även den som väljer exempelvis Gävle som studieort – där är kvadratmeterhyran för samma tidsperiod 1374 kronor.
 
Kvadratmeterhyran vid sju mellansvenska universitet och högskoleorter:
 
Eskilstuna       1542 kronor
Falun                 1388 kronor
Gävle                 1374 kronor
Karlstad            1400 kronor
Uppsala             1678 kronor
Västerås            1378 kronor
Örebro               1277 kronor

Läs också Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Nybygget kostar halva lönen – på håret att Antonias familj har råd Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.