Annons

Efter Hem & Hyras film – fastigheten granskas

Eslöv Hem & Hyra kunde igår publicera en film som visade på hur ett öde hyreshus förfaller i centrala Eslöv. Redan samma dag beslöt kommunen att granska fastigheten.
Förfallet hus granskas efter Hem & Hyras filmreportage.

Efter att tjänstemän vid Eslövs kommun fick ta del av Hem & Hyras film från Lars-Åke Håkanssons övergivna hyreshus i Eslöv, inleddes omedelbart en granskning.
– Efter att vi tagit del av er film och artikel tog vi oss till fastigheten. Vi gick in och tittade och kunde då se att fastigheten är i ett oerhört dåligt skick. Vi ska försöka få svar av ägaren på varför fastigheten står och förfaller, det är hans skyldighet att se till att den inte gör det, säger Ahmed Okal, bygglovshandläggare vid Samhällsbyggnadsnämnden i Eslövs kommun.

Ahmed Okal berättar att det i nuläget är oklart om ärenden i slutligen kommer att falla på Samhällsbyggnadsnämnden eller Miljöavdelningen. Klart är emellertid att Eslövs kommun vill se fastigheten iordningställas eller rivas.
– Först vill se till att vi kan spärra byggnaden så att ingen oberoende kan gå in, det är det absolut viktigaste med hänsyn till människor liv och hälsa. Samtidigt får vi försöka komma fram till hur vi ska ta oss vidare med fastighetsägaren, så att fastigheten antingen iordningställs eller rivs.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

* I samband med att kommunens tjänstemän tog sig till platsen dokumenterades förfallet liksom dörren som var olåst förseglades. Detta för att ingen skulle kunna ta sig in i fastigheten.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.