HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Efter sju månaders väntan – golvet blev fixat på två dagar

Forshaga Det sa swish. Sen var golvet som Ann-Charlotte Johansson väntat på ska bli fixat i sju månader plötsligt klart. "Jag är säker på att det är tack vare Hem & Hyras artikel."

I måndags skrev Hem & Hyra om Ann-Charlotte Johansson, vars fyra hade reducerats till en etta efter en fuktskada. Fuktskadan inträffade i april och sedan dess har hon tillsammans med sina två barn och deras hund, fått sova i ett litet sovrum med en 160-säng.

Hon och Hyresgästföreningen har gång på gång försökt få veta när golvet ska lagas så att hon åter kan börja utnyttja alla rummen. Men hyresvärden har inte lämnat besked.

Läs ocksåOtäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan"En kvinna i övre 50-årsåldern i förgrunden och en yngre kvinna i bakgrunden. Bilden är tagen i ett kök.

För två veckor sedan började Hem & Hyra att kontakta hyresvärden för att ställa frågor, både via mejl och telefon. Men inte heller Hem & Hyra fick någon kontakt. I måndags beslutade Hem & Hyra att artikeln skulle publiceras även utan hyresvärdens version av det som hänt, eftersom de haft lång tid på sig att svara.

Sedan började det hända saker.

Annons

– Det är helt underbart!! De kom på tisdagen och i dag (torsdag) kommer det vara klart för inflyttning. Golvet behövde torka först. Jag kommer inte hinna flytta alla möbler förrän till helgen – men det känns fantastiskt! Att vi äntligen ska få tillbaka vår lägenhet!

Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.

Ann-Charlotte var säker på att hon skulle få fira jul i kaoset, eftersom det varat i sju månader redan.

– Men det slipper vi nu. Det här var det bästa som kunde hända. Jag tänker nu att jag borde vänt mig till media tidigare, för jag är övertygad om att det var när Hem & Hyra började ringa dem som de fick fart. Nu hoppas jag bara att de inte håller detta emot mig senare och ska hämnas på något sätt.

Annons

Huruvida hon kommer få hyresnedsättning eller om hyresvärden kommer att kräva henne på ersättning för fuktskadan, har vare sig Ann-Charlotte eller Hyresgästföreningens jurister fått något besked om. Men Hem & Hyra kommer att fortsätta bevaka ärendet.

Läs ocksåSkenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”Fartun Ahmed i Rinkeby tjänar 19 000 kronor efter skatt som barnskötare med heltidsjobb. Trots att även maken arbetar heltid får familjen kämpa med vardagsekonomin. Nu har hyran höjts igen.

Hem & Hyra har även inför denna artikel försökt att nå hyresvärden för en kommentar, men utan att lyckas.

Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” Ny hyresprotest i Göteborg – Krystyna, 74: ”Hur ska jag klara mig?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.