Annons

Elvin är Uddevallas nye rappare

Uddevalla "Jag älskar att rappa." Det säger Elvin Xhinovci från Hovhult i Uddevalla. Nu har har han gjort succé i TV4:s musiktävling Talang.
Foto: Karin Gistedt
Rapparen Elvin Xhinovci, 9 år, tycker att Hovhult i Uddevalla är ett bra ställe att bo på.

Vem är Elvin Xhinovci?

– Jag är en nioårig kille som bor i lägenhet här på Hovhult i Uddevalla med min mamma Shqipe, pappa Edison och min fyraåriga lillasyster Nilea. Jag går i klass 3B på Unnerödsskolan och så älskar jag musik.

Hur blev du rappare?

– Min pappa har hållit på med musik. Rappat och skrivit egna låtar. Och jag ville ju inte vara sämre än honom. Jag tror att jag började rappa så fort jag kunde prata. När jag var två eller tre år gammal. Det i alla fall vad mamma har berättat för mig.

Hur var det att vara med i Talang?

– Jättekul! Hela familjen fick åka med till Stockholm och bo på hotell. Sedan åkte vi till Talangshowen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Där fick jag uppträda för juryn och hela den stora publiken. Jag tror att det var mellan 500 och 600 personer. Det var spännande och nervöst. Men mest kul!

Vilken låt framförde du?

– Karma is a bitch av Samir Badran i gruppen Samir och Viktor. Samir är min stora idol. Och det passade ju bra för just den här säsongen är han sidekick till programledaren så jag fick träffa honom. Det var coolt!

Vad händer nu?

– Eftersom hela Talangjuryn skickade mig vidare så kommer jag att tävla i semifinal. Mer får jag inte säga för det ska vara hemligt.

Du har även blivit känd i Albanien och Kosovo, berätta.

– Min familj kommer därifrån och när youtubeklippet från mitt framträdande i Talang spred sig dit så var det jättemånga där som ville titta. Nu har jag även blivit intervjuad av deras tv.

Vad säger dina kompisar i skolan?

– De har frågat mycket och jag har fått skriva autografer.

Vad gör du när du inte rappar?

– Ja, jag går ju i skolan och spelar fotboll. Här hemma brukar jag vara ute och leka, spela en del tv-spel eller så håller jag på med musik.

Hur är det att bo på Hovhult?

– Det är bra. Fast jag längtar tills jag blir lite äldre för då kan jag gå till fritidsgården på Dalaberg här intill. Där har de en musikstudio som man får vara i. Det var där min pappa hängde och gjorde musik när han var ung.

Vad har du framtidsdrömmar?

– Allra helst vill jag göra musik. Rappa, sjunga och göra låtar. Fast jag kan även tänka mig att bli mäklare. Att hjälpa folk att få ett hem. Det tycker jag verkar kul.

Fakta: Elvin Xhinovci

Bor: På Hovhult i Uddevalla.

Familj: Mamma, pappa och lillasyster.

Aktuell: En av deltagarna i årets Talang på TV4.

Fritidsintressen: Att rappa, göra musik och spela fotboll.

Drömmer om: Att bli artist eller mäklare.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.