Annons

Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne

Enköping Lägenheten var gulbrun av rök och det luktade ammoniak och tjära. Mannens granne kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av cigarettröken som trängde in via ventilen. Hyresvärden ville vräka den 77-åriga hyresgästen, som hann avlida innan ärendet kom upp i hyresnämnden.
Foto: Hyresnämnden
Väggar och tak i mannens lägenhet hade en gulbrun beläggning av nikotin.

Det var i samband med att hyresvärden skulle in i lägenheten för reparationer och ventilationskontroll som man upptäckte vanvården. Mannen rökte så pass mycket att det uppstod en gulbrun beläggning på golv, väggar och tak och det luktade ammoniak, tjära och ingrodd rök i lägenheten. Förutom det var badrummet, enligt hyresvärden, en sanitär olägenhet. Och bostaden i övrigt var så pass belamrad med saker att det fanns risk för ohyra och brand. Den privata hyresvärden skickade flera brev till mannen, men utan resultat.

Måste vädra i timmar

Mannens granne berättade för hyresvärden att han inte kunde vistas i sin lägenhet på grund av att röken kommer in genom ventilationen, som gav honom huvudvärk. För att kunna vara hemma var han tvungen att vädra i flera timmar. Det luktade även kraftigt utanför 77-åringens dörr och på hela våningsplanet.

Mannen flyttade in i lägenheten i centrala Enköping 2009. Fem år senare renoverade hyresvärden lägenheten. Men på grund av all rök och övrig vanvård kommer lägenheten att behöva saneras grundligt eller renoveras på nytt, enligt hyresvärden.

Annons

Mannen hann avlida innan ärendet kom upp i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Rökning förstörde lägenheten på tre månader – Josef fick chocknota på 95 000 kronor efter uthyrningen Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.