Annons

Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne

Enköping Lägenheten var gulbrun av rök och det luktade ammoniak och tjära. Mannens granne kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av cigarettröken som trängde in via ventilen. Hyresvärden ville vräka den 77-åriga hyresgästen, som hann avlida innan ärendet kom upp i hyresnämnden.
Foto: Hyresnämnden
Väggar och tak i mannens lägenhet hade en gulbrun beläggning av nikotin.

Det var i samband med att hyresvärden skulle in i lägenheten för reparationer och ventilationskontroll som man upptäckte vanvården. Mannen rökte så pass mycket att det uppstod en gulbrun beläggning på golv, väggar och tak och det luktade ammoniak, tjära och ingrodd rök i lägenheten. Förutom det var badrummet, enligt hyresvärden, en sanitär olägenhet. Och bostaden i övrigt var så pass belamrad med saker att det fanns risk för ohyra och brand. Den privata hyresvärden skickade flera brev till mannen, men utan resultat.

Måste vädra i timmar

Mannens granne berättade för hyresvärden att han inte kunde vistas i sin lägenhet på grund av att röken kommer in genom ventilationen, som gav honom huvudvärk. För att kunna vara hemma var han tvungen att vädra i flera timmar. Det luktade även kraftigt utanför 77-åringens dörr och på hela våningsplanet.

Mannen flyttade in i lägenheten i centrala Enköping 2009. Fem år senare renoverade hyresvärden lägenheten. Men på grund av all rök och övrig vanvård kommer lägenheten att behöva saneras grundligt eller renoveras på nytt, enligt hyresvärden.

Annons

Mannen hann avlida innan ärendet kom upp i hyresnämnden.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Läs också Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning L-politikern: "Skärp lagen så att hyresgäster slipper cigarettrök" Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hyresgäster som stäms: Öppet mål för värdarna – får igenom sina krav utan granskning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.