Annons

Fängelse för ex-politiker som lurade fastighetsbolag

Eskilstuna Det blev fängelse i ett år och sex månader för den före detta politikern och nämndemannen i Eskilstuna som lurade till sig ersättning för förlorad arbetsinkomst från bland annat ett kommunalt fastighetsbolag.
Foto: Ewa Ahlin
Först beslutade Eskilstuna tingsrätt att kvinnan skulle betala skadestånd till sin före detta hyresvärd. Nu slipper hon det.

Bedrägerierna pågick i nästan sju år – från januari 2011 till december 2017 – och under den tiden kvitterade han ut 565 000 kronor utan att vara berättigad till det. Något arbete hade han nämligen inte.

Mannen satt med i kommunfullmäktige och var styrelsemedlem i flera kommunala bolag. Ett av dessa bolag var Torshälla Fastighets AB, som för några år sedan gick upp i allmännyttiga Eskilstuna Kommunfastigheter, Kfast. Under 2015 fick han vid sju tillfällen ut 25 000 kronor från Torshälla Fastighets AB.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Ex-politikern var även nämndeman vid Eskilstuna tingsrätt – det vill säga den domstol som nu har dömt honom för sammanlagt 167 fall av grovt bedrägeri och 16 fall av bedrägeri av normalgraden. Straffet blev fängelse i ett år och sex månader plus att han ska betala tillbaka pengarna han fick ut.

Annons

I domen konstaterar tingsrätten att den före detta politikern har missbrukat allmänhetens förtroende och att han ”hela tiden har haft en brottsplan som gått ut på att berika sig på målsägandenas bekostnad”.

Mannen dömdes mot sitt nekande. Han har fram till den 16 juli på sig att överklaga domen till Svea hovrätt.

Annons
Läs ocksåPolitiker åtalas – misstänks ha lurat fastighetsbolagLagboken - Sveriges rikes lag.
Läs också Hyresgäster i Torshälla har inte informerats om fusion Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Värden höjde hyran utan att förhandla - nu får Per och Eva pengar tillbaka Unik rättegång prövar olaglig svartuthyrning – första fallet i Västsverige: ”Bara fiffel och båg”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.