HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster i Torshälla har inte informerats om fusion

Torshälla Vid årsskiftet ska bostadsbolaget Torshälla fastigheter fusioneras med moderbolaget Eskilstuna kommunfastigheter. Men ännu har ingen information gått ut till hyresgästerna.

– Än så länge har vi bara haft kontakt med Hyresgästföreningen, men vi kommer att skicka ut information till hyresgästerna i november, säger Monica Hed Johansson, vd för Torshälla fastigheter.

Varför har ni väntat så länge med att gå ut med information?

Läs ocksåHär ska bil och cykel ingå i hyrandela bilar

– Det här har gått väldigt fort och vi tyckte att det var lämpligt att vänta till i november då vi kommer att ha mer information att ge.

Beslutet om fusionen, där även Eskilstuna bad ska ingå, fattades av kommunfullmäktige i maj i år. Kommunpolitikerna hoppas kunna spara pengar på effektivare administration när tre bolag blir ett.

Enligt Monica Hed Johansson kommer hyresgästerna knappt att märka av fusionen.

Läs ocksåLäxhjälpen ger extra push att klara skolan − stöttas av flera bostadsbolag

– Vi kommer att ha samma fastighetsskötare. Uthyrningsfunktionen kommer att finnas inne i Eskilstuna, med det mesta sker ändå via webben och vi kommer att ha kvar ett kontor i Torshälla där man kan få hjälp. Man kommer antagligen även att kunna hämta ut kontrakt i Torshälla, säger hon.

Hyresgästföreningen i Eskilstuna bjöds in till ett möte om fusionen i slutet av september.

– De säger att det inte ska bli några förändringar som påverkar hyresgästerna. Vi fick en garanti om att det inte ska bli några försämringar i förvaltningen, säger Fatma Aksal, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen i Eskilstuna.

Läs ocksåVärdarna mobiliserar i coronakrisen - så påverkas hyresgästerna

– Vi kommer att följa upp att de går ut med information till hyresgästerna och att de håller sina löften, säger hon.

Nästa steg för Hyresgästföreningens del blir att bjuda in vd:arna för Torshälla fastigheter och Eskilstuna kommunfastigheter till ett nytt möte där alla Hyresgästföreningens förhandlingsdelegater får information om fusionen.

Enligt Monica Hed Johansson har Torshälla fastigheter kunnat undvika att säga upp personal genom att de införde ett anställningsstopp när de fick reda på att fusionen var på gång.

Läs också Coronaviruset: Bostadsbolag inför riktlinjer för hyresgäster Bjuvsbostäders vd får gå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.