HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Färre klagomål på kalla lägenheter

Nyheter Under förra året klagade cirka 500 färre hyresgäster, än året innan, på att det var kallt i Helsingborgshems lägenheter.

Helsingborgshem lovar 21 grader inomhus, men många upplever att det är mycket kallare än så. Förra året kom det in 1 217 felanmälningar om problem med värmen.

Det är ändå mycket färre än antalet har varit. 2011 fick det kommunala bostadsbolaget 1700 in felanmälningar om temperaturen och året dessförinnan var siffran 2 200. Enligt marknadschef Charlotte Albertsson är det ”värmegruppens” förtjänst. Dess arbete har gett resultat och nu fortsätter det.

Läs ocksåIskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

Flest felanmälningar kom det in i februari, oktober och december med cirka 250 i månaden.

Annons

För ett par år sedan stack klagomålen iväg. Enligt Helsingborgshem var det i samband med förändrade energimål och temperaturer som skulle anpassas.

Läs mer om arbetet med att få färre frusna hyresgäster här.

Annons
Läs ocksåHelsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla"
Läs också Anita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon fortsätter kräva åtgärder mot elen i huset Välkommen på nostalgitripp – här är lägenheten där allt är 1970-tal Skriva hyreskontrakt på att umgås blev succé: ”Klart vi vill fortsätta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.