HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fastighetsägare byter hus med varann

Norrbotten Diös satsar vidare på kommersiella fastigheter. De köper av hus från Riksbyggen och Kommunal, som i sin tur köper bostadsfastigheter av Diös. 450 hyreslägenheter berörs av bytet.

Riksbyggen och Kommunal köper bostadsfastigheter av Diös samtidigt som Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen och Kommunal. Sammanlagt handlar det om drygt 450 hyreslägenheter och tre kommersiella fastigheter som byter ägare i Östersund och Umeå.

– Inom Riksbyggen har vi en tydlig målsättning att utöka vårt bestånd av bostadsfastigheter. Östersund är en ort som vi känner väl och tror på, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåDyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"Jack Karlsson sitter vid köksbordet och ser bekymrad ut med ett papper i handen.

Affären innebär att Riksbyggen förvärvar ett bestånd med 380 hyreslägenheter i Östersund och Kommunal ett bestånd i Umeå med 77 lägenheter. Riksbyggen förvaltar samtliga lägenheter.

Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen i Östersund med en yta på 8 434 kvadratmeter och av Riksbyggen och Kommunal i Umeå med en yta på 5 826 kvadratmeter.

Tillträdet för båda parter sker den 30 december.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

– Detta är en strategisk affär där vi koncentrerar beståndet mot centrumnära fastigheter. Vi blir mer effektiva och kan ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service, säger Knut Rost, vd Diös Fastigheter.

Riksbyggen har sedan tidigare cirka 3 600 hyreslägenheter runt om i landet och arbetar aktivt för att öka beståndet av hyresrätter, både genom förvärv och nyproduktion.

Läs också Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Andreas, 22 år - Vill bli hyresvärd och bygga upp en förmögenhet Mathilda får hyran sänkt efter historisk överenskommelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.