Annons

Fastighetsägare byter hus med varann

Norrbotten Diös satsar vidare på kommersiella fastigheter. De köper av hus från Riksbyggen och Kommunal, som i sin tur köper bostadsfastigheter av Diös. 450 hyreslägenheter berörs av bytet.

Riksbyggen och Kommunal köper bostadsfastigheter av Diös samtidigt som Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen och Kommunal. Sammanlagt handlar det om drygt 450 hyreslägenheter och tre kommersiella fastigheter som byter ägare i Östersund och Umeå.

– Inom Riksbyggen har vi en tydlig målsättning att utöka vårt bestånd av bostadsfastigheter. Östersund är en ort som vi känner väl och tror på, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Affären innebär att Riksbyggen förvärvar ett bestånd med 380 hyreslägenheter i Östersund och Kommunal ett bestånd i Umeå med 77 lägenheter. Riksbyggen förvaltar samtliga lägenheter.

Annons

Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen i Östersund med en yta på 8 434 kvadratmeter och av Riksbyggen och Kommunal i Umeå med en yta på 5 826 kvadratmeter.

Tillträdet för båda parter sker den 30 december.

Läs ocksåÖvikshem säljer 607 lägenheter till norrländska WesterlindTvå män skakar hand.

– Detta är en strategisk affär där vi koncentrerar beståndet mot centrumnära fastigheter. Vi blir mer effektiva och kan ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service, säger Knut Rost, vd Diös Fastigheter.

Annons

Riksbyggen har sedan tidigare cirka 3 600 hyreslägenheter runt om i landet och arbetar aktivt för att öka beståndet av hyresrätter, både genom förvärv och nyproduktion.

Läs också Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik" Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Andreas, 22 år - Vill bli hyresvärd och bygga upp en förmögenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.