Annons

Fler hyresrätter när Sundsvalls tidning flyttar

Sundsvall ​Totalförvaltning AB har köpt Sundsvalls tidnings högkvarter mitt i city. Förutom företagslokalerna så finns det idag 15 lägenheter i kvarteret. Den nya ägaren vill nu göra om en del av kontorsytorna till fler hyreslägenheter.

​Totalförvaltning AB har köpt Sundsvalls tidnings högkvarter mitt i city. Förutom företagslokalerna så finns det idag 15 lägenheter i kvarteret. Den nya ägaren vill nu göra om en del av kontorsytorna till fler hyreslägenheter.

Annons
Mediehuset ST har sålt hela kvarteret på Trädgårdsgatan. Sammanlagt fyra byggnader har gått under klubban för en okänd summa. Anledningen till försäljningen är att Sundsvalls tidning ska bli sambo med stadens tidningskonkurrent Dagbladet – som ägs av samma koncern. Sundsvalls två drakar bildar nu istället näste i Bolagsverkets gamla lokaler vid Norrporten Arena.
I köpet ingick 8 000 kvadratmeter företagslokaler, 15 lägenheter och några butikslokaler i gatuplanet.
Nya ägaren planerar nu att bygga om en del av lokalytorna till hyresbostäder. Ett projekt som tidigast kan börja nästa sommar efter att ST är utfluget.
– Det rör sig om fem till tio hyresrätter, men det hänger på hur lätt vi kan hyra ut kontorslokalerna, säger vd:n för köparen Totalförvaltning AB, Christer Lundstedt, till Dagbladet.
Hem&Hyra har förgäves försökt nå Christer Lundstedt för en kommentar.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.