Annons

Första kommunala hyrorna klara i Göteborg

Göteborg Hyrorna är klara för Familjebostäder. Bolaget kommer att höja i snitt med 0,7 procent från 1 april. Bolaget hade yrkat på höjningar med upp till 2 procent.

Först ut av de kommunala bolagen i Göteborg är Familjebostäder. De höjer hyrorna från 1 april. Någon retroaktiv hyra, inbetalning i efterskott, kommer inte att tas ut för årets tre första månader.

Hyresgästföreningens förhandlare Sofi Bringsoniou säger att man som förhandlare naturligtvis inte är helt nöjd när det blir en höjning av hyran:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men så är det med förhandlingar och jag tycker vi nådde ganska långt, säger hon.

Förhandlingarna har tagit lång tid, vilket kan tyda på att det varit tuffa tag.

Annons

Att det dragit ut på tiden beror helt enkelt på att vi inte kommit överens förrän nu, säger Sofi Bringsoniou.

Läs ocksåKvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran

Bolaget höjde hyran med 0,5 procent förra året och med 0,88 procent 2015. I Göteborg råder systematisk hyressättning, vilket betyder att man har hyra efter kvalitet. Sofi Bringsoniou säger att det är tre olika nivåer, från ingen hyreshöjning alls till 0,79 och 1,5 procent som högst, men medelhöjningen blir 0,7 procent för Familjebostäder. Familjebostader har omkring 18 500 lägenheter i Göteborg.

Nu tror Sofi Bringsoniou att de övriga kommunala bostadsbolagen i Göteborg, Poseidon, Bostadsbolaget och Gårdstensbostäder, kommer att följa och få sina avtal klara inom kort.

Annons

De har nog väntat på det här, så nu lär det väl lösa sig ganska snabbt.

Läs ocksåSexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.