Annons

Frias trots att en av dem anses skyldig

Uddevalla Två män misstänktes för branden i hyreshuset på Järvstigen i Uddevalla. Nu frias båda, trots att rätten anser att en av dem är mordbrännaren.

Hem & Hyra har tidigare berättat om branden som, natten till den sjunde juni, bröt ut på Järvstigen 4 i Uddevalla. När räddningstjänsten kom till platsen brann det så häftigt på vinden att lågorna slog ut genom taket. Ingen människa kom till skada men ett tjugotal personer fick evakueras och ett omfattande saneringsarbete följde.

Några timmar senare greps två män, 25 och 50 år gamla, misstänkta för att ha anlagt branden. Männen nekade först till att ha befunnit sig på vinden men erkände senare att de varit där för att titta på möbler som 50-åringen hade i sitt förråd. Dessutom antyder båda i förhör att den andre kan ha anlagt branden, men att de inte vet säkert. Någon teknisk bevisning på plats, som pekar mot männen, har polisen inte säkrat. 

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Nu har tingsrättens dom fallit och båda männen frias. För trots att det, enligt rätten, är det klarlagt att någon av de båda männen har anlagt branden kan ingen av dem fällas. Orsaken är att man inte vet vem av dem som utfört dådet. Männen själva har hela tiden nekat till anklagelserna. Domen kan överklagas till hovrätten fram till den 31 augusti.

Annons
Läs också Diana jobbar för att fler ska engagera sig Värden lovar ökad trygghet - men Liam och Petra vågar inte hoppas I Växthuskafét frodas både blommor och integration Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen Joakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning"
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.