Annons

Fyrfota vänner kan skapa problem

Blekinge Lösa katter må leva livets glada dagar utomhus, men de skapar även problem i bostadsomården.
Maju. Den här katten har inget samband med artikeln, mer än att den okopplad befinner dig utomhus.

Växjöbostäder, Hyresbostäder i Norrköping, Linden i Nässjö, Karlshamnsbostäder och Byggebo i Oskarshamn är några av de bostadsbolag som har koppeltvång för hundar och katter i sina bostadsområden. Men det är inte alltid regeln följs. Hos exempelvis Växjöbostäder är det under sommartid problem i mer eller mindre alla bostadsområden när det gäller lösa katter och bolaget vill att hyresgästerna skärper till sig lite.

– Det är ett sanitärt stort problem och vi får samtal om det hela tiden. Barn i sandlådan kan få avföring i munnen och det kan ge svinkoppor. Det är äckligt på det stora hela, säger Ann Yngvesson, tf kommunikationsansvarig Växjöbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– På vissa platser måste vår personal ha på sig skyddskläder när de klipper gräset för att skydda sig så att avföring inte sprätter upp i ögonen. Det är den verklighet vi har.

Annons

Ann Yngvesson varnar även för att boende i marklägenhet ofta har öppna altandörrar.

– Det värsta är ju om det slinker in en katt och hyresgästen inte märker det utan åker iväg på semester.

Läs ocksåKvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva”

Är ni säkra på att det är hyresgästernas katter?

Annons

– Visst, vi kan inte veta till hundra procent, katter är katter och rör sig i stora områden. Men att gå ut till hela allmänheten vore ett gigantiskt projekt för oss., utan det är hyresgästerna som vi kan vända oss till. Det här handlar ju om allas trevnad och att alla måste ta ansvar för sina husdjur.

Läs också Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.