Annons

Gamla Byn åtgärdar hos Dalstjärnan

Avesta ​De flesta av hyresgästerna hos Dalstjärnan i Krylbo som haft brister i sina lägenheter kommer att få dem åtgärdade. Kommunala Gamla Byn som förvaltar fastigheterna har lovat göra det som behöver göras.

​I december i fjol tog Gamla Byn, Avesta kommuns bostadsföretag, över förvaltningen av Dalstjärnans 700 lägenheter i Krylbo och Karlbo. Efterhand har man förutom förvaltandet även rättat till brister i lägenheterna som annars skulle blivit ärenden hos hyresnämnden.

– Vi hade ett sammanträde i hyresnämnden igår och det var mycket positivt. Det enda som kan stjälpa uppgörelsen är om Dalstjärnan vinner i hovrätten och får tillbaka pengar från Gamla Byn, säger Marie Hammerin-Söderström, jurist på Hyresgästföreningen i Borlänge.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Dalstjärnan, som länge levt på konkursens brant, har överklagat ett tidigare beslut i hyresnämnden till hovrätten och vill ha tillbaka pengar som Gamla Byn använder i sin förvaltning av fastigheterna. Vinner Dalstjärnan i hovrätten kommer Gamla byn inte att kunna åtgärda de lägenheter som har brister.

Annons

– Hyresnämnden menar att pengarna ska stanna kvar hos Gamla Byn som kommer att behöva dem i vinter för snöröjning och annat och vi får hoppas att hovrätten håller med, säger Marie Hammerin-Söderström.

Tvångsförvaltningen i Krylbo och Karlbo gäller fram till sista juni nästa år.

Annons
Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus
Läs också Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.