Annons

Gamla Byns styrelse håller extra möte ikväll

Avesta Gamla Byns nya ordförande Susanne Berger träffar styrelsen för första gången i dag. På dagordningen finns polisanmälningarna mot vd och förre ordföranden.

Susanne Berger, (S), är ny ordförande i Gamla Byn, Avestas kommunala bostadsföretag. Hennes företrädare Ingemar Gustafsson avgick efter vad han beskrev som ett drev i media. Bland annat fick han kritik från Gamla Byns revisorer för felaktiga upphandlingar och representation som inte följde reglerna. 

Kommunstyrelsen i Avesta, där Susanne Berger är vice ordförande, beslöt i förra veckan att polisanmäla Ingemar Gustafsson och Gamla Byns vd Örjan Willemark. En tänkbar rubricering kan vara att de eventuellt gjort sig skyldiga till trolöshet mot huvudman.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tror inte polisanmälan skickats in än och jag vet inte vad det kan bli för rubrik på det hela men helt klart har vissa saker inte fungerat som det ska i företaget, säger Susanne Berger.

På det extra styrelsemötet ikväll kommer frågan om vilka åtgärder som ska göras med anledning av det som skett att diskuteras. Bland annat ska, enligt beslut i kommunstyrelsen, en fördjupad granskning göras av vad som skett i bolaget de senaste två åren.

Annons

– Ja, vi har litet att prata om, säger Susanne Berger som nu stiger av sina andra kommunala uppdrag förutom uppdraget i kommunstyrelsen.

Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Den folkpartistiske ledamoten i Gamla Byns styrelse, Bo Brännström, har valt att lämna sitt uppdrag men Susanne Berger hoppas att övriga ledamöter sitter kvar.

– Det behövs kloka och erfarna människor i styrelsen nu när jag är ny och kanske vill Bosse Brännström också komma tillbaka, säger Susanne Berger.

Annons

Hon ser ingen konflikt i att hon nu är både vice ordförande i Avestas kommunstyrelse och ordförande i Gamla Byn.

Läs ocksåJim och Annika har väntat på hjälp i sex år – nu ger de upp och flyttarJim Jansson och Annika Andersson

– Nej, tvärtom tror jag att det kan vara en fördel. Nu är kommunstyrelsens tillsynsplikt över Gamla Byn säkrad i och med att jag har full insyn i företaget och dess arbete.

Läs också Lägenheten full av mögel – "Så här har jag aldrig mått förut" Revisorerna: Ge inte styrelsen ansvarsfrihet Grannen intill: Marin jobbar sex dagar i veckan - fotbollen höjdpunkten: "Ett skönt gäng"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.