HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gessle inte längre Rivellas företrädare

Avesta Rivellas företrädare Bengt Gessle har hoppat av. När hyresnämnden sammanträder på torsdag kommer företaget att företrädas av en jurist från Fastighetsägarna.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Bengt Gessles roll i och runt Rivella och den tidigare fastighetsägaren Dalstjärnan. När han tog plats i Rivellas styrelse bröts det löfte som företaget gav Hyresgästföreningen och Avesta kommun om att ingen person från Dalstjärnan skulle finnas med i Rivella. Det var kravet 2011 när Rivella skulle ta över de drygt 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo.

7 mars i år skulle hyresnämnden ha kommit till Avesta för förhandling men då blev Rivellas företrädare sjuk och förhandlingen flyttades fram.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Marie Hammerin-Söderström som ansökt om tvångsförvaltning av Rivellas lägenheter har talat med Esa Pasanen på Fastighetsägarna som tagit över efter Bengt Gessle.

Annons

– Bengt Gessle hade bara lämnat över hälften av handlingarna i ärendet så vi fick börja med att reda ut det. Esa Pasanen förstår att det är dåligt i Krylbo.

Rivella har flera problem att lösa. Deras förvaltningsbolag Colliers har ansökt om att Rivella försätts i konkurs. Konkursförhandlingen skulle ha ägt rum i Falu tingsrätt i måndags men blev inställd eftersom uppgift stod mot uppgift. Rivella påstod i ett fax att den obetalda fakturan på 265 000 kronor hade reglerats medan Colliers menade att de inte fått några pengar, skriver Avesta Tidning.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Hem & Hyra skrev i november om att Rivella riskerar att mista sina fastigheter då dessa satts i pant för lån och danska Max bank vill lösa in pantbreven. Det ärendet ligger nu hos hovrätten.

Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.