Annons

Gessle inte längre Rivellas företrädare

Avesta Rivellas företrädare Bengt Gessle har hoppat av. När hyresnämnden sammanträder på torsdag kommer företaget att företrädas av en jurist från Fastighetsägarna.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Bengt Gessles roll i och runt Rivella och den tidigare fastighetsägaren Dalstjärnan. När han tog plats i Rivellas styrelse bröts det löfte som företaget gav Hyresgästföreningen och Avesta kommun om att ingen person från Dalstjärnan skulle finnas med i Rivella. Det var kravet 2011 när Rivella skulle ta över de drygt 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo.

7 mars i år skulle hyresnämnden ha kommit till Avesta för förhandling men då blev Rivellas företrädare sjuk och förhandlingen flyttades fram.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Marie Hammerin-Söderström som ansökt om tvångsförvaltning av Rivellas lägenheter har talat med Esa Pasanen på Fastighetsägarna som tagit över efter Bengt Gessle.

Annons

– Bengt Gessle hade bara lämnat över hälften av handlingarna i ärendet så vi fick börja med att reda ut det. Esa Pasanen förstår att det är dåligt i Krylbo.

Rivella har flera problem att lösa. Deras förvaltningsbolag Colliers har ansökt om att Rivella försätts i konkurs. Konkursförhandlingen skulle ha ägt rum i Falu tingsrätt i måndags men blev inställd eftersom uppgift stod mot uppgift. Rivella påstod i ett fax att den obetalda fakturan på 265 000 kronor hade reglerats medan Colliers menade att de inte fått några pengar, skriver Avesta Tidning.

Annons
Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem

Hem & Hyra skrev i november om att Rivella riskerar att mista sina fastigheter då dessa satts i pant för lån och danska Max bank vill lösa in pantbreven. Det ärendet ligger nu hos hovrätten.

Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.