Annons

Gymmande hyresgäster ska ge trivsammare boende

Västra Götaland Starka och vältränade hyresgäster. Det hoppas AB Bostäder i Lidköping på och erbjuder sina boende rabatt på gymkort. Målet är att träningen ska ge nöjda hyresgäster och trivsamt boende.
Foto: Privat
Träning. AB Bostäder i Lidköping hoppas få vältränade och friska hyresgäster. VD Karl Alexanderson vill ge ett mervärde för de boende.

AB Bostäder i Lidköping tror att träningskort på gym ska ge friska och positiva hyresgäster, menar Karl Alexanderson, vd för det kommunala bostadsbolaget.

– Vi försöker hela tiden skapa mervärden för våra hyresgäster och det är extra roligt när vi också kan stimulera hälsoinsatser, säger Karl Alexanderson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget har 2 300 hyresgäster. Vilka hoppas ni ska utnyttja rabatten på medlemskap på ett gym?

– Det är svårt att förutse, vilka eller hur många som nappar på just detta. Vår ambition är att alla erbjudande ska kunna utnyttjas av alla vår hyresgäster, men att det är upp till de boende själva att bestämma.

Varför just gymkort?

Annons
Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

– Vi är måna om ett gott liv och en välmående hyresgäst, vilket vi tror även gynnar våra bostadsområden.

Vem kom på idén med gymmande hyresgäster? 

– Det är ett härligt initiativ från min engagerande personal.

Läs ocksåFemårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen nedFemårige Nima dog efter att ha fastnat mellan hissdörrarna hemma i hyreshuset. Utrymmet mellan inre och yttre hissdörr var otillåtet stort. Ändå lägger åklagaren nu ner förundersökningen om vållande till annans död. Dagens säkerhetsmått räcker inte för att förhindra liknande dödsolyckor.

Går du själv på gym och hur ofta tränar du?

Annons

– Jag har gymkort och tränar cirka två gånger i veckan, utöver mitt golfspel, säger Karl Alexanderson.

 

Läs också De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.