HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hederspris till Gun-Gerd

Borås "För att alltid ha lyssnat på de boende och fört fram deras talan". Så löd motiveringen när Hyresgästföreningens Gun-Gerd Hagström fick hederspriset på Norrbys egen Nobelfest.
Foto: Johanna Ohlson

− Jag blev så förvånad och lycklig. Tänk att det jag gjort blir uppmärksammat!

Så kommenterar Gun-Gerd Hagström utmärkelsen, som delades ut under en festlig middag i Norrbyhuset igår.

Läs ocksåKnivslagsmålet avgjorde - "Norrby är rätt plats för Frälsningsarmén"Mathias och Marie Blomberg är kårledare för Frälsningsarmén på Norrby i Borås.

Sedan sex år tillbaka har Boråsstadsdelen Norrby en egen Nobelfest. Då delas Norrbypriset ut. Målet är att uppmärksamma personer som tagit inititiativ och svarat för betydelsefulla insatser i området under året. Det är de boende som kommer med förslag på pristagare. Därefter gör Norrbyakademin ett urval och utser pristagare.

Priserna har fem olika kategorier. Det är ett miljöpris, ett fredspris, ett kulturpris, ett entreprenörspris samt ett hederspris. Det sistnämnda gick i år till Gun-Gerd, förtroendevald inom Hyresgästföreningen.

− För mig har alltid människorna varit det viktigaste. Att låta dem som inte annars har så lätt att föra fram sin tala bli hörda. Rent praktiskt kan det handlaa om att vara en länk mellan hyresgäster och bostadsbolag. Men även stötta stötta när en lokal Hyresgästförening ska startas och drivas vidare, säger Gun-Gerd.

Annons
Läs ocksåSkandalvärden hotas av nya viten efter stora brister i brandskyddet

Du har varit aktiv i 22 år. Vad har engagemanget i Hyresgästföreningen gett dig tillbaka?

− Jättemycket! Jag är i princip aldrig hemma utan iväg på olika möten i princip varje dag. Men nu tänker jag börja trappa ner. Jag är ju trots allt 75 år.

En del av engagemanget kommer Gun-Gerd dock att ha kvar.

Läs ocksåEn vecka efter Boråsbranden är deras liv ett kaos: "Vart ska jag ta vägen?"

− Jag kommer att fortsätta jobba med föreningarna på Hässleholmen och Hulta. De har jag varit med och byggt upp. Och så kommer jag att finnas till hands för den nystartade föreningen på Billdalsgatan i Norrby.

Annons

Låter som du kommer att ha fullt upp även fortsättningsvis?

− Ha, ha! Jo, så blir det nog. Fast jag tänkte även se till att vara hemma mer och pyssla. Det har jag ju egentligen aldrig varit.

 

Läs också Samir räddades av sin hund när huset stod i brand ”Hur blir man kompis med en svensk?” Vildana möter frustrationen på Norrby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.