Annons

Hennig anmäler regionstyrelsen

Västerås ​Regionstyrelsen i Aros-Gävle har polisanmälts. En suspenderad ledamot i Västeråsstyrelsen ligger bakom anmälan.

​Vid ett extra årsmöte i juni valdes Peter Hennig till ersättare i nya Västeråsstyrelsen. Men glädjen blev kortvarig. När det kom fram att han även företräder bostadsbolaget Agro Mark, verksamma i Lycksele, vars lägenheter enligt beslut i Hyresnämnden ska tvångsförvaltas eftersom värden inte betalat sina el- och vattenräkningar, reagerade förbunds-styrelsen och suspenderade honom.

Men Peter Hennig själv tror att den verkliga orsaken till att han tvingats avgå är att han har kritiserat Hyresgästföreningen i regionen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Jag har kommit med uttalanden som gjort mig obekväm i föreningen. Man har hängt ut de tidigare styrelsemedlemmar-na och kallat dem för kriminella trots att åklagaren lagt ner utredningen om bokföringsbrott mot styrelsen i Västerås och lär göra likadant i Uppsala. Jag menar att det istället är regionstyrelsen som begått de här brotten, säger han till Gefle Dagblad.

Annons

Regionstyrelsens ordförande, Börje Larsson, tror inte att anmälan spelar någon roll.

– Det finns inte fog att tro på några bokföringsbrott på vår nivå. Vi får väl avvakta utfallet men jag är inte alls orolig, säger han.

Annons
Läs ocksåKvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran
Läs också Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.