HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”House of Beatrice” ‒ ett rum för kvinnor i Kristianstad

Kristianstad Sopsortering, läxläsning och modersmålsundervisning. Det är några av de aktiviteter föreningen ”House of Beatrice” gör i bostadsområdet Näsby.
Foto: Gry Ellebjerg
Elisabet Björck är en av de som grundade föreningen "House of Beatrice".

‒ Sophantering tycker många är svårt. Det är något vi satsar extra hårt på, säger initiativtagaren Elisabet Björck.

Vid årsskiftet startade hon föreningen ”House of Beatrice” tillsammans med sin man. Hon reagerade på att det fanns många tomma lokaler i bostadsområdet. Samtidigt noterade hon att många hyresgäster gick hemma ensamma.

Läs ocksåTimråbo satsar extra på sommarjobbare

‒ Många av de kvinnor som bor här är arbetslösa och jag tyckte det var synd att deras resurser inte användes. Jag anser att alla kan bidra med någonting. Det är ingen som blir hjälpt av att gå hemma.

”House of Beatrice” kan man komma till för att till exempel öva sig i att tala svenska, göra läxor, sticka, lära sig samhällskunskap, lära sig mer om sociala koder och sopsortering.

‒ Jag brinner för att alla människor ska ha en plats i samhället. Det här bostadsområdet är mest känt för bilbränder, misshandel och annat negativt men det är inte hela verkligheten.
Här bor mycket människor och det förvånar mig att man inte bjuder in de boende i olika projekt. Därför blev jag riktigt glad när jag lärde känna Hyresgästföreningen som vill arbeta med de boende.

Läs ocksåSå här slipper du skränande måsar och duvor som skiter

Varför döptes er förening till ”House of Beatrice”?
‒ Jag älskar namnet Beatrice. Det är mitt favoritnamn. Jag hade velat döpa min dotter till det, så blev det inte och då tänkte jag att föreningen kunde döpas till det.

”House of Beatrice” är ett samarbete med Hyresgästföreningens och ABF. Två gånger i veckan träffas kvinnorna i Hyresgästföreningen lokal vid Göingegatan 6, torsdagar och onsdagar mellan klockan 9‒15. Varje gång kommer mellan 30‒50 kvinnor.

 

Läs ocksåTak blåste av på kritiserat hus trots varningar från hyresgäster
Läs också Kafébråk i Trosa - hyresgäster rasar mot stadshotellet Hyresgäster i Borås protesterar mot sopstation mellan husen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.