Annons

Hyran färdigförhandlad i Överkalix

Nyheter Hyran för Stiftelsen Överkalixbostäder är färdigförhandlad och landade på 1,70 procent från 1 april. Hyresvärden hade yrkat på 3,67 procent.
Foto: Johan Olofsson
Hyran för allmännyttan i Överkalix är färdigförhandlad.

– Vi hade ett jättegott förhandlingsklimat. Det var lösningsinriktat arbetssätt från bägge parter och vi har tagit hänsyn till de taxeökningar som har skett på orten i form av värme, vatten, el, snöröjning, säger Magnus Westerlund, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Han framhäver Överkalixbostäder är en bra allmännytta med nöjda kunder.

–  Från 1 april har de förvärvat ett 16 lägenheter i Grelsbyn. Det är nog bra både för bolaget och samhället att de utökar beståndet.

Han hoppas att fler bostadsbolag kommer att gå med på den här nivån på hyreshöjningar eller helst ännu lägre i framtiden.

– Särskilt i dessa Coronatider är det bra att ha med sig i bakhuvudet att hyresgästernas betalningsförmåga kan påverkas.

Per-Erik Olofsson, VD för Stiftelsen Överkalixbostäder, hade gärna sett en större hyreshöjning.

– Vi är inte nöjda, det är vi inte. Men vi har ju kommit överens om det, så då vi får acceptera det. Det var så långt vi kunde komma utan att stranda förhandlingarna.

Magnus Westerlund, Hyresgästföreningen, tyckte förhandlingsklimatet var bra – vad tyckte du?

– Det tyckte jag också. Om man ska vara nöjd med någonting så är det ändå att vi har förståelse för varandra. Men i framtiden måste vi ha upp våra hyror så att vi kan fortsätta renovera i den takt som vi behöver.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.