HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresbostäder satsar i Lindö

Norrköping Två femvåningshus med 46 hyreslägenheter. Det planerar Hyresbostäder att bygga under nästa år i stadsdelen Lindö i Norrköping.
Foto: Sandell Sandberg Arkitekter
De planerade hyreshusen i Lindö.

Det sydöstra hamnområdet i stadsdelen Lindö i östra Norrköping ska utvecklas med nya bostäder i form av både villor och flerfamiljshus. Nu är det klart att kommunägda Hyresbostäder får en av byggrätterna efter ett markbyte med kommunen.

— Vi byter till oss tomten i Lindö som vi vill exploatera för bostäder mot kvarteret Taket i Hageby, där kommunen vill bygga en skola, säger Lars Löfgren, marknadschef för Hyresbostäder.

Läs ocksåNorrköping tar ut 390 miljoner - trots värdens underhållsskuld

På tomtmarken, kvarteret Aktern, planerar Hyresbostäder att uppföra två stycken femvåningshus med totalt 46 hyreslägenheter. Tanken är att husen bland annat ska vara utrustade med solceller och bilpool. De nya lägenheterna är tänkt att bestå av både tvåor, treor och fyror.

— Det känns jättekul, Lindö är en ny stadsdel för oss. Vi har inga bostäder där i dag och det finns inte så mycket hyresrätter där sedan tidigare, säger Lars Löfgren.

I dagsläget byggs cirka 1 000 lägenheter runt om i Norrköping. Men enligt Lars Löfgren är det fortsatt stor efterfrågan på hyresbostäder.

Läs ocksåNytt kvarter lockade nyfikna

— Vi har i dag cirka 9 000 aktivt bostadssökande så det finns fortfarande en stor efterfrågan. Det som vi bygger nytt får vi uthyrt, även om det tar lite längre tid än tidigare, säger Lars Löfgren.

Projektet i Lindö är beräknat att kosta 136 miljoner kronor och Hyresbostäder hoppas kunna söka investeringsbidrag till satsningen. Närmast ska markbytesaffären genomföras och till hösten 2020 beräknas bygget kunna påbörjas. Om allt går som planerat ska bostäderna stå klara för inflyttning 2022.

Läs också En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Här fixar eleverna nya bostäder Så höjs hyrorna i Norrköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.