Annons

Hyresgäst tog grannarnas förråd – kan tvingas flytta

Karlskrona Hyresgästen har sedan han flyttade in våren 2009 fått upprepade klagomål och flera varningsbrev eftersom han tagit flera andra hyresgästers förråd. Nu kan han tvingas flytta.

Det var i maj 2009 som hyresgästen flyttade in och sedan dess har grannarna känt sig hotade och även blivit av med sina lägenhetsförråd.

Det första brevet från PBA skickas redan i juni samma år. Då har hyresgästen tagit det allmänna barnvagnsförrådet till sina saker. Han uppmanas också att ta bort sängar, kyl och annat skräp som han förvarade i trapphuset.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I november har ingen förbättring skett och PBA bekostar bortforslingen av skräp och sopor som hyresgästen satt i källaren och trapphuset.

Annons

Gång på gång får hyresgästen tillsägningar om att lämna tillbaka sina grannars förråd som han förvarar sina saker i. För ett år sedan skickade PBA ett rättelsebrev om att hyresgästen ska tömma förråden och lämna tillbaka dem till de rätta hyresgästerna.

Men fortfarande i maj i år hade det inte blivit bättre, snarare tvärt om. Då hade hyresgästen samlat på sig totalt nio förråd och det stod fortfarande saker i de allmänna utrymmena. Efter fyra år av hotfullt beteende mot grannarna och belamrade trapphus skickar PBA en uppsägning.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Det är inte populärt hos hyresgästen som kommer till PBA:s kontor för att få dem att ta tillbaka uppsägningen – han är mycket hotfull mot personalen. Han lovar ändå att tömma de förråd som inte är hans. Men vid en kontroll några veckor senare har bara två av de nio förråden blivit tömda.

Annons

Nästa vecka kommer ärendet upp i hyresnämnden, då kommer nämnden att besluta om ifall hyresgästen får bo kvar eller tvingas flytta.

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.